Εκτέλεση
Ξεκινάμε την κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο και λαχανικά, ετοιμάζοντας πρώτα το φύλλο.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλα ψιχουλιάζουμε το μείγμα. Λίγο λίγο ρίχνουμε το νερό και με τη λάμα ενός μαχαιριού ανακατεύουμε.
Προσοχή, δεν ρίχνουμε μεμιάς όλο το νερό. Ίσως δεν το σηκώσει όλο.
Όταν γύρω απ’ τη λάμα του μαχαιριού η ζύμη φαίνεται να κολλάει, τότε με τα δάχτυλα τη μαζεύουμε και της δίνουμε σχήμα μπάλας. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε 15΄ στο ψυγείο.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και βάζουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τον κιμά και σοτάρουμε 5΄-6΄, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά για 2΄-3΄.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τις πατάτες, τον αρακά και το ζωμό και σιγοβράζουμε για 10΄, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να πυκνώσει καλά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λίγα λεπτά.
Λαδώνουμε ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο. Ανοίγουμε φύλλο και το στρώνουμε στο σκεύος. Αδειάζουμε την κρύα γέμιση. Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και καλύπτουμε την πίτα.
Τσιμπάμε με τα δάχτυλα τις ενώσεις να κλείσουν και να κολλήσουν καλά. Με πινέλο αλείφουμε το γάλα στην επιφάνεια της πίτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 με 200°C σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 50΄, μέχρι να ροδίσει η πίτα.