Για το φύλλο
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι.
Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλα ψιχουλιάζουμε το μείγμα.
Λίγο λίγο ρίχνουμε το νερό και με τη λάμα ενός μαχαιριού ανακατεύουμε.
Προσοχή, δεν ρίχνουμε μεμιάς όλο το νερό.
Ίσως δεν το σηκώσει όλο.
Όταν γύρω απ’ τη λάμα του μαχαιριού η ζύμη φαίνεται να κολλάει, τότε με τα δάχτυλα τη μαζεύουμε και της δίνουμε σχήμα μπάλας.
Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε 15 λεπτά στο ψυγείο.
Για τη γέμιση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και βάζουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τον κιμά και σοτάρουμε 5-6 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τις πατάτες, τον αρακά και το ζωμό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να πυκνώσει καλά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λίγα λεπτά.
Για το στήσιμο
Λαδώνουμε ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
Ανοίγουμε φύλλο και το στρώνουμε στο σκεύος.
Αδειάζουμε την κρύα γέμιση.
Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και καλύπτουμε την πίτα.
Τσιμπάμε με τα δάχτυλα τις ενώσεις να κλείσουν και να κολλήσουν καλά
Με πινέλο αλείφουμε το γάλα στην επιφάνεια της πίτας.
Για το ψήσιμο
Προθερμένουμε το φούρνο στους 190-200°C στις αντιστάσεις.
Ψήνουμε στην τελευταία σχάρα του φούρνου, για 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτα.