Ο κρεμώδης πουρές της μελιτζάνας με το μαλακό μοσχαράκι, κάνουν έναν απίθανο γευστικό...

Ο κρεμώδης πουρές της μελιτζάνας με το μαλακό μοσχαράκι, κάνουν έναν απίθανο γευστικό συνδυασμό.

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το κοκκινιστό μοσχάρι

  • 1200 γρ. μοσχάρι (χτένι από σπάλα)
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 3-4 κόκκοι μπαχάρια
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 4-5 κλων. μαϊντανός
  • 4 κλων. σέλινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τον πουρέ μελιτζάνας

  • 6 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
  • 500 γρ. φρέσκο γάλα χλιαρό
  • 2-3 γαρίφαλα
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το μοσχάρι

    Κόβουμε το κρέας σε μεγάλες μπουκιές.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω, για να γίνει το κοκκινιστό μοσχάρι με πουρέ μελιτζάνας πεντανόστιμο.

    Προσθέτουμε το ψιλοκομμμένο κρεμμύδι και ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδο, τ’ αφήνουμε να μαραθούν για 5΄-6΄.

    Τρίβουμε με κουτάλι τον πελτέ στην κατσαρόλα.

    Σβήνουμε με κρασί.

    Προσθέτουμε τη δάφνη, τα μπαχάρια, τη ζάχαρη, τα κλωνάρια σέλινο, το μαϊντανό και την ψιλοκομμένη ντομάτα.

    Συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό και σιγοβράζουμε το κρέας για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει καλά και να δέσει η σάλτσα του.

    Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Διαφήμιση

    Για τον πουρέ μελιτζάνας

    Πλένουμε και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες.

    Τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 250°C για 25΄- 30΄ μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσει η φλούδα τους.

    Αφού κρυώσουν λίγο χαράζουμε και αφαιρούμε με κουτάλι τη σάρκα τους σε μπολ.

    Τη λιώνουμε με πιρούνι ή στο μίξερ.

    Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση.

    Πάνω στο 1/2 κρεμμύδι καρφώνουμε τα γαρίφαλα και το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το γάλα να ζεσταθεί.

    Ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι.

    Λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι 5΄ για να μαραθεί.

    Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύοντας με σύρμα, και ψήνουμε 2΄- 3΄.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και λίγο λίγο, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε το ζεστό γάλα.

    Ξαναβάζουμε στη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε την κρέμα και την αφήνουμε να δέσει για 5΄- 6΄.

    Αφού δέσει, την αποσύρουμε και προσθέτουμε τον πουρέ μελιτζάνας. Ανακατεύουμε καλά.

    Για το σερβίρισμα

    Σερβίρουμε σε πιάτο, το πουρέ μελιτζάνας και πάνω βάζουμε το κρέας με τη δεμένη σάλτσα του.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×