Πουρες μελιτζανας απο την Αργυρω. Ενα πουρε απο μελιτζανα φανταστικο συνοδευτικο για πολλα...

Πουρες μελιτζανας απο την Αργυρω. Ενα πουρε απο μελιτζανα φανταστικο συνοδευτικο για πολλα φαγητα.

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 30 λεπτά
88
  • 6 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
  • 500 γρ. φρέσκο γάλα χλιαρό
  • 2-3 γαρίφαλα
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Πλένουμε και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες.

    Τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 250°C για 25΄- 30΄ μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσει η φλούδα τους.

    Αφού κρυώσουν λίγο χαράζουμε και αφαιρούμε με κουτάλι τη σάρκα τους σε μπολ.

    Τη λιώνουμε με πιρούνι ή στο μίξερ.

    Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση.

    Πάνω στο 1/2 κρεμμύδι καρφώνουμε τα γαρίφαλα και το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το γάλα να ζεσταθεί.

    Ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι.

    Λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι 5΄ για να μαραθεί.

    Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύοντας με σύρμα, και ψήνουμε 2΄- 3΄.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και λίγο λίγο, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε το ζεστό γάλα.

    Ξαναβάζουμε στη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε την κρέμα και την αφήνουμε να δέσει για 5΄- 6΄.

    Αφού δέσει, την αποσύρουμε και προσθέτουμε τον πουρέ μελιτζάνας. Ανακατεύουμε καλά.

    Για το σερβίρισμα

    Σερβίρουμε σε πιάτο, το πουρέ μελιτζάνας και πάνω βάζουμε το κρέας με τη δεμένη σάλτσα του.

    Κάτι μαγειρεύεται