Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΜΙΣΤΟΥΣ ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΜΙΣΤΟΥΣ ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε πρώτα τους κολοκυθοανθούς προσεκτικά, αφαιρούμε από το εσωτερικό τους τον κίτρινο στήμονα (διότι είναι πολύ πικρός) και τους αφήνουμε να στραγγίσουν.
- Ανακατεύουμε την ξινομυζήθρα με τις ντομάτες, το δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Με ένα μικρό κουτάλι γεμίζουμε προσεκτικά τους που φτιάξαμε και τους στρίβουμε μπροστά.
- Τους πανάρουμε σε αλατισμένο αλεύρι, τους βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και τέλος τους περάναμε σε φρυγανιά που έχουμε ρίξει μέσα ψιλοκομμένο άνηθο.
- Τους αραδιάζουμε σε λαδόκολλα και τους αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο μισή ώρα για να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα.
- Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για περίπου 3-4΄μέχρι να ροδίσουν.
- Φροντίζουμε το λάδι να τους καλύπτει.
- Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.