Τηγανιτοί κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυρί! Μια νοστιμιά μοναδική με φρέσκα αρώματα καλοκαιριού!

Τηγανιτοί κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυρί! Μια νοστιμιά μοναδική με φρέσκα αρώματα καλοκαιριού!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
49
  • 30 κολοκυθοανθοί
  • 500 γραμ. ξινομυζήθρα Πάρου
  • 3 σφιχτές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ ψιλοκομμένο δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το πανάρισμα
  • αλεύρι
  • αλάτι
  • αυγά
  • φρυγανιά τριμμένη
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο

    Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί

    Kολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυρί

    Ένα καλοκαιρινό πιάτο με τα λουλούδια από τα κολοκυθάκια, πλένουμε πρώτα τους κολοκυθoανθούς προσεκτικά, αφαιρούμε από το εσωτερικό τους τον κίτρινο στήμονα (διότι είναι πολύ πικρός) και τους αφήνουμε να στραγγίσουν. Ξεκινώντας τη συνταγή  ανακατεύουμε την ξινομυζήθρα με τις ντομάτες, το δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Με ένα μικρό κουτάλι γεμίζουμε προσεκτικά τους κολοκυθοανθούς με το μείγμα που φτιάξαμε και τους στρίβουμε μπροστά.

    Πανάρουμε τους κολοκυθοανθούς σε αλατισμένο αλεύρι, τους βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και τέλος τους πανάρουμε σε φρυγανιά που έχουμε ρίξει μέσα ψιλοκομμένο άνηθο.

    Αραδιάζουμε τους κολοκυθοανθούς σε λαδόκολλα και τους αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο μισή ώρα για να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα.

    Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για περίπου 3-4΄μέχρι να ροδίσουν.

    Φροντίζουμε το λάδι να καλύπτει τους κολοκυθοανθούς.

    Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

    Μικρά μυστικά

    Οι κολοκυθοανθοί μαζεύονται μόνο το πρωί, διότι είναι η μόνη ώρα που είναι ανοιχτοί και τοποθετούνται ο ένας μέσα στον άλλο σαν χωνάκια παγωτού.

    Η ξινομυζήθρα είναι ένα εκπληκτικό μαλακό τυρί με πιπεράτη και ξινούτσικη γεύση. Αν δεν έχουμε ξινομυζήθρα, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με φέτα, αλλά το φαγητό δεν θα έχει την ιδιαίτερη γεύση που του δίνει η ξινομυζήθρα.

     

    Εσύ πως αλλιώς θα ήθελες να τους δοκιμάσεις ;

    Κάτι μαγειρεύεται