Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εκτέλεση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Αφού πλύνουμε τα κολοκύθια, αφαιρούμε το κοτσάνι και λίγο από το πίσω μέρος για να στέκονται όρθια στην κατσαρόλα. Αφαιρούμε μία φέτα από πάνω που θα τη χρησιμοποιήσουμε σαν καπάκι
- Με το εργαλείο που αδειάζουμε τα κολοκύθια ή με το κουταλάκι αφαιρούμε το εσωτερικό τους και το ψιλοκόβουμε.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- Σε βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3-4.
- Προσθέτουμε τα κολοκύθια (την ψιλοκομμένη σάρκα), τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3.
- Τέλος, ρίχνουμε τον κιμά και αφήνουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το ρύζι, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε 1 φλ. νερό να χυλώσει η γέμιση. Ανακατεύουμε καλά.
ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
- Γεμίζουμε με ένα κουτάλι τα κολοκύθια μέχρι τα 3/4 του ύψους τους.
- Σκεπάζουμε με τη φέτα-καπάκι.
- Τοποθετούμε όρθια τα κολοκύθια σε στενή κατσαρόλα και μπήγουμε ενδιάμεσα πατάτες κομμένες κυδωνάτες όρθιες.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συμπληρώνουμε νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση τους.
- Τοποθετούμε δεμένα σε ματσάκι τα κλωνάρια μαϊντανού και άνηθου.
- Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό.
ΨΗΣΙΜΟ
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και απ’ την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30′ μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να σκάσει το ρύζι.
- Σβήνουμε τη φωτιά.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- Χτυπάμε τα ασπράδια με σύρμα, προσθέτουμε τους κρόκους, χτυπώντας, και λίγο λίγο το λεμόνι.
- Αραιώνουμε το αυγολέμονο με λίγο ζωμό απ’ την κατσαρόλα και περιχύνουμε το φαγητό, ανακινώντας την κατσαρόλα απ’ τα χερούλια.