Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
- Πρώτα φτιάχνουμε κουρκούτι
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με 1 κ.γλ. αλάτι και πιπέρι και κάνουμε στο κέντρο μια λακκούβα.
- Ενώνουμε το ελαιόλαδο με το νερό και τα ρίχνουμε στο αλεύρι, ανακατεύοντας καλά.
- Αφήνουμε σκεπασμένο να σταθεί στο ψυγείο για 20΄.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε.
- Μόλις περάσουν τα 20΄, χτυπάμε καλά τα ασπράδια και τα ρίχνουμε στο κουρκούτι.
- Αφαιρούμε τους στήμονες και τα φυλλαράκια από το κοτσάνι.
- Γεμίζουμε προσεκτικά με λίγη από τη γέμιση και στρίβουμε τις άκρες τους ώστε να τη «φυλακίσουμε» μέσα.
ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
- Τα βουτάμε, στο κουρκούτι τα τινάζουμε λίγο και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, να ροδίσουν.
- Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε αμέσως.