Κολοκυθόπιτα ξεσκέπαστη Πάρου

Εύκολη, αλμυρή και ξεσκέπαστη κολοκυθόπιτα από την Πάρο, χωρίς φύλλο. Μια παραδοσιακή συνταγή, εύκολη και πεντανόστιμη

8 - 10

30 λεπτά

30 λεπτά

ξεσκέπαστη κολοκυθόπιτα

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Ταψί

Υλικά

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια σε σουρωτήρι.
  2. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να σταθούν για 15΄ να βγάλουν τα υγρά τους.
  3. Τα στύβουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο για 5΄ να γίνουν διάφανα.
  5. Προσθέτουμε τα κολοκύθια και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να πέσει ο όγκος τους στο μισό, για περίπου 6΄.
  6. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια κι ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε.
  7. Αφήνουμε το μείγμα για 5-10΄ να κρυώσει ελαφρά.
  8. Προσθέτουμε όλα τα βότανα και τα τυριά. Ανακατεύουμε.
  9. Τέλος προσθέτουμε τα αυγά κι ανακατεύουμε.
  10. Σε ταψί στρογγυλό 30 εκ. αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο.
  11. Πασπαλίζουμε την φρυγανιά και κρατάμε 2 κ.σ για την επιφάνεια.
  12. Αδειάζουμε την κολοκυθόπιτα, ισιώσουμε την επιφάνεια.
  13. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
  14. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για περίπου 30΄ να ροδίσει.
  15. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
  16. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.
Απόρρητο