• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
315
  • 1 κιλό κολοκύθια τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • από 1/2 ματσάκι άνηθο-μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένα
  • 1/2 κιλό μανούρα χλωρή ή φέτα σε χοντρά τρίμματα
  • 250 γραµ. ξινομυζήθρα ή φρέσκια μυζήθρα
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 1 φλ. φρυγανιά (ή παξιμάδι Πάρου τριμμένο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη ξεσκέπαστη κολοκυθόπιτα

    Βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια σε σουρωτήρι.

    Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να σταθούν για 15΄ να βγάλουν τα υγρά τους.

    Τα στύβουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

    Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο για 5΄ να γίνουν διάφανα.

    Προσθέτουμε τα κολοκύθια και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να πέσει ο όγκος τους στο μισό, για περίπου 6΄.

    Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια κι ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε.

    Αφήνουμε το μείγμα για 5-10΄ να κρυώσει ελαφρά.

    Προσθέτουμε όλα τα βότανα και τα τυριά. Ανακατεύουμε.

    Τέλος προσθέτουμε τα αυγά κι ανακατεύουμε.

    Σε ταψί στρογγυλό 30 εκ. αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο.

    Πασπαλίζουμε την φρυγανιά και κρατάμε 2 κ.σ για την επιφάνεια.

    Αδειάζουμε την κολοκυθόπιτα, ισιώσουμε την επιφάνεια.

    Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.

    Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για περίπου 30΄ να ροδίσει.

    Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

    Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.

     

    Εσένα ποια είναι η αγαπημένη σου ;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται