• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
235
  • 1 κιλό κολοκύθια τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • από 1/2 ματσάκι άνηθο-μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένα
  • 1/2 κιλό μανούρα χλωρή ή φέτα σε χοντρά τρίμματα
  • 250 γραµ. ξινομυζήθρα ή φρέσκια μυζήθρα
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 1 φλ. φρυγανιά (ή παξιμάδι Πάρου τριμμένο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά

    Αφού κρυώσει την κόβουμε σε κομμάτια

    Για τη ξεσκέπαστη κολοκυθόπιτα

    Βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια σε σουρωτήρι.

    Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να σταθούν για 15΄ να βγάλουν τα υγρά τους.

    Τα στύβουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

    Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο για 5΄ να γίνουν διάφανα.

    Προσθέτουμε τα κολοκύθια και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να πέσει ο όγκος τους στο μισό, για περίπου 6΄.

    Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια κι ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε.

    Αφήνουμε το μείγμα για 5-10΄ να κρυώσει ελαφρά.

    Προσθέτουμε όλα τα βότανα και τα τυριά. Ανακατεύουμε.

    Τέλος προσθέτουμε τα αυγά κι ανακατεύουμε.

    Σε ταψί στρογγυλό 30 εκ. αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο.

    Πασπαλίζουμε την φρυγανιά και κρατάμε 2 κ.σ για την επιφάνεια.

    Αδειάζουμε την κολοκυθόπιτα, ισιώσουμε την επιφάνεια.

    Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.

    Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για περίπου 30΄ να ροδίσει.

    Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

    Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.

    Μετά την ξεσκέπαστη κολοκυθόπιτα, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω παραδοσιακή συνταγή

    Κολοκυθόπιτα αλμυρή-κολοκυθοπιτα συνταγη-κολοκυθοπιτα αλμυρη με φυλλο
    Διαφήμιση

    Εσένα ποια είναι η αγαπημένη σου κολοκυθόπιτα;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται