"
  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 200 γραμ. κουραμπιέδες (χωρίς την άχνη)
  • 125 γραμ. μαλακό βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 40 γραμ. κακάο άγλυκο
  • 40 γραμ. κονιάκ ή γάλα
  • 100 γραμ. λιωμένη σοκολάτα
  • 50 γραμ. χοντροκομμένο φυστίκι Αιγίνης
  • λίγη άχνη για το τελείωμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τον κορμό μωσαϊκό

    Για το σαλάμι σοκολάτας ή κορμό μωσαϊκό με κουραμπιέδες που περίσσεψαν (ή μελομακάρονα),

    Ο κορμός μωσαϊκό με κουραμπιέδες είναι ένα  εύκολο γλυκό για να χρησιμοποιήσετε τους κουραμπιέδες που περίσσεψαν. Αν αναρωτιέστε τι να κάνω τους κουραμπιέδες που περίσσεψαν, κάντε αυτή τη συνταγή. 

    • Με ένα μαχαίρι βγάζουμε την άχνη απο τους κουραμπιέδες.
    • Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια τους κουραμπιέδες σε χοντρά κομμάτια.
    • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε μια ωραία σοκολατένια ζύμη για σαλάμι σοκολάτας.
    • Στρώνουμε 2 κομμάτια μεμβράνη στον πάγκο.
    • Βάζουμε επάνω τη ζύμη μας και τη ρολάρουμε δίνοντάς της σχήμα από σαλάμι.
    • Παγώνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σφίξει ή για 1 ώρα στην κατάψυξη.
    • Αφαιρούμε την μεμβράνη και κυλάμε το σαλάμι σοκολάτας πάνω στην άχνη, να καλυφτεί καλά με τη ζάχαρη.
    • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

    Οι κουραμπιέδες είναι το σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων και ο κορμός μωσαϊκό με κουραμπιέδες είναι το γλυκό που κάνει την εμφάνισή του προς το τέλος των γιορτών! Επειδή μια παρτίδα κουραμπιέδες πιστεύουμε ότι δεν φτάνει, κάνουμε πάντα παραπάνω. Και φτάνουν οι γιορτές στο τέλος τους και έχουμε κουραμπιέδες περίσσευμα. Τι κάνουμε; Φυσικά και βρίσκουμε έναν τρόπο να τους χρησιμοποιήσουμε για να μην πάνε χαμένα τα υλικά μας και ο κόπος μας. Φτιάχνουμε έτσι ένα νέο γλυκό με κουραμπιέδες. Αυτό ακριβώς το γλυκό είναι ο φανταστικός κορμός με κουραμπιέδες που σας προτείνω. Αξιοποιήστε λοιπόν τα χριστουγεννιάτικα γλυκά που περίσσεψαν, φτιάχνοντας νέα! Γιατί οι τραγανοί κουραμπιέδες είναι στην ουσία αφράτα μπισκότα βουτύρου πασπαλισμένα με ζάχαρη. Που αν ανακατευτούν με σοκολάτα, βούτυρο και ξηρούς καρπούς μεταμορφώνεται σε έναν κορμό, τόσο απολαυστικό και λαχταριστό που θα φτιάχνετε κουραμπιέδες όλο το χρόνο ακριβώς γι’ αυτό το σκοπό.

    Αν θέλετε να μάθετε ακόμα περισσότερα για τους κουραμπιέδες δείτε την ιστορία του.

    Ακόμα ένα γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες που περίσσεψαν είναι το παρακάτω

    Διαφήμιση

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×