Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ
Video
Εκτέλεση
- Κόβουμε πρώτα το στήθος κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το ροδίζουμε για 5 με 6 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε για 2 με 3 λεπτά να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους.
- Πασπαλίζουμε με το αλεύρι κι ανακατεύουμε να ψηθεί για 2 λεπτά.
- Τότε προσθέτουμε το ζωμό κι αφήνουμε σκεπασμένο να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα υγρά του.
- Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε να δέσει.
- Πασπαλίζουμε φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ
- Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 με 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί και να γυαλίσει.
- Ρίχνουμε το ζωμό ζεστό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια του ρυζιού.
- Τέλος προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
- Σερβίρουμε με ρύζι.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Αν θέλετε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος, μπορείτε να βάλετε γιαούρτι, αριάνι ή κεφίρ.
- Θα πρέπει να έχετε όποιο από τα 3 υλικά θα χρησιμοποιήσετε, σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αφού ολοκληρώσετε το μαγείρεμα και το φαγητό έχει μείνει με λίγη σάλτσα, τραβήξτε το σκεύος εκτός φωτιάς και προσθέστε ένα από τα παραπάνω υλικά.
- Ανακατέψτε ελαφρά.
- Με το γιαούρτι δένει πιο σωστά και βγαίνει πιο πυκνή σάλτσα όπως γίνεται με την κρέμα γάλακτος.
- Εάν χρησιμοποιήσετε το γιαούρτι, αφήστε τη σάλτσα να βράσει και να πυκνώσει, αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε το στη σάλτσα.
- Στην γεύση είναι τέλεια και τα τρία υλικά.