Εκτέλεση
Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, να γυαλίσει, για 3΄.
Προσθέτουμε το κους κους, τον ζωμό, τα αμύγδαλα, τους χουρμάδες, την πάπρικα, την κανέλα, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
Καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε 5΄ σκεπασμένο το τηγάνι να ρουφήξει το κους κους τα υγρά του και να αφρατέψει.
Ανακατεύουμε με πιρούνι. Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο και ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε το κοτόπουλο. Δένουμε τα πόδια, να κρατηθεί η γέμιση. Με λίγο λάδι λαδώνουμε γύρω γύρω το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε καλά. Το βάζουμε σε ταψάκι.
Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 20΄, να ροδίσει. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 160°C και συνεχίζουμε για μιάμιση ώρα το ψήσιμο.
Αφού ψηθεί το σκεπάζουμε για 15΄ να ανακτήσει την υγρασία του. Έπειτα σερβίρουμε.