Για το τηγανητό κοτόπουλο
Πρώτα κόβουμε το ολόκληρο κοτόπουλο σε 8 μικρά κομμάτια.
Το ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φτιάξουμε το τηγανητό κοτόπουλο.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα υγρά υλικά και τα χτυπάμε με σύρμα.
Ένα-ένα κομμάτι κοτόπουλο το πανάρουμε στο αλεύρι, τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι, το βουτάμε στο χυλό και το κρατάμε πάνω από το μπολ για να στραγγίσει και το ξαναπανάρουμε στο αλεύρι.
Ακουμπάμε σε λαδόκολλα σε σχάρα και βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά, σε κατσαρόλα.
Μόλις κάψει, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία, ρίχνουμε λίγα-λίγα τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Τηγανίζουμε το κοτόπουλο για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει, να γίνει τραγανό και να κάνει ωραία κρούστα.
Το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει.
Αν θέλουμε μπορούμε να το βάλουμε και στο φούρνο σε σχάρα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Ακουμπάμε επάνω σε κάθε κομμάτι ένα κομματάκι βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για περίπου 25 λεπτά για να ροδίσουν καλά.