Εκτέλεση
Για την κοτοσαλάτα, βράζουμε πρώτα τις πατάτες με την φλούδα να μαλακώσουν. Τις καθαρίζουμε και τις σπάμε με πιρούνι σε μπολ, να κάνουν αγριάδες με το σπάσιμο. Αυτό πρέπει να γίνει όσο οι πατάτες είναι ζεστές.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά όσο οι πατάτες είναι ζεστές ώστε να ρουφήξουν γεύσεις κι αρώματα. Ανακατεύουμε και παγώνουμε στο ψυγείο.
Ανοίγουμε τις πίτες από τη συσκευασία. Τις κόβουμε με τα χέρια σε ακανόνιστα κομμάτια. Τις ανοίγουμε στη μέση (είναι διπλή σε κάθε κομμάτι)
Ζεσταίνουμε κατσαρόλα βαθιά με ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε λίγα λίγα τα κομμάτια πίτας και κάνουμε βαθύ τηγάνισμα για λίγα λεπτά μέχρι να χρυσώσουν. Αμέσως τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Όσο ειναι ζεστές τις πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα.
Σερβίρουμε την κρύα κοτοσαλάτα σε μπολ με μπόλικα τσιπς τραγανής πίτας με πάπρικα.
Μην αφήσετε τις πίτες να ροδίσουν πολύ στο λάδι γιατί αφού τις βγάλετε συνεχίζουν να ψήνονται για 1′-2′ με την θερμοκρασία που έχουν αναπτύξει με αποτέλεσμα να σκουρύνουν πολύ.
Ανοιχτόχρωμες και τραγανές είναι απολαυστικές. Αν περισσέψουν, πράγμα απίθανο, τις φυλάτε σε αεροστεγές κουτί. Παραμένουν τραγανές για αρκετές ημέρες.