• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 6 πατάτες μέτριες
  • 1/2 κοτόπουλο βρασμένο ή δυο φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 πολύ τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ψιλοκομενο άνηθο
  • 1 φλ. μαγιονέζα light
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για τα τραγανά τσιπς
  • 6 πολύ λεπτές αραβικές πίτες
  • πάπρικα γλυκιά
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κοτοσαλάτα με τραγανά τσιπς

    Για την light κοτοσαλάτα με τραγανά 

    τσιπς γλυκιάς πάπρικας, συγκεντρώνουμε τα υλικά μας. Στη συνέχεια για την κοτοσαλάτα light,

    • Bράζουμε τις πατάτες με την φλούδα να μαλακώσουν για την κοτοσαλάτα με πατάτες.
    • Τις καθαρίζουμε και τις σπάμε με πιρούνι σε μπολ, να κάνουν αγριάδες με το σπάσιμο. Αυτό πρέπει να γίνει όσο οι πατάτες είναι ζεστές.
    • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά όσο οι πατάτες είναι ζεστές ώστε να ρουφήξουν γεύσεις κι αρώματα.
    • Ανακατεύουμε και παγώνουμε στο ψυγείο την κοτοσαλάτα με μαγιονέζα light.
    • Ανοίγουμε τις πίτες από τη συσκευασία. Αν έχουμε χρόνο και κέφι μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικές αραβικές πίτες.
    • Τις κόβουμε με τα χέρια σε ακανόνιστα κομμάτια.
    • Τις ανοίγουμε στη μέση (είναι διπλή σε κάθε κομμάτι)
    • Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο.
    • Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε λίγα-λίγα τα κομμάτια πίτας και κάνουμε βαθύ τηγάνισμα για λίγα λεπτά μέχρι να χρυσώσουν.
    • Αμέσως τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
    • Όσο είναι ζεστές τις πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα.

    Σερβίρουμε την δροσερή κοτοσαλάτα διαίτης σε μπολ με μπόλικα τσιπς τραγανής πίτας με πάπρικα.

    Μην αφήσετε τις πίτες να ροδίσουν πολύ στο λάδι γιατί αφού τις βγάλετε συνεχίζουν να ψήνονται για 1′-2′ με την θερμοκρασία που έχουν αναπτύξει με αποτέλεσμα να σκουρύνουν πολύ.

    Ανοιχτόχρωμες και τραγανές είναι απολαυστικές. Αν περισσέψουν, πράγμα απίθανο, τις φυλάτε σε αεροστεγές κουτί. Παραμένουν τραγανές για αρκετές ημέρες.

    Φτιάξτε μόνοι σας με την παρακάτω συνταγή, τις αραβικές πίτες για την εύκολη και γρήγορη και ελαφριά κοτοσαλάτα διαίτης

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×