Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Για να φτιάξουμε τα κουκιά γιαχνί, από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα κουκιά να φουσκώσουν.
- Την επομένη τα στραγγίζουμε.
- Αφαιρούμε το μάτι (μαύρο σημάδι) με μαχαίρι και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά για να φτιάξουμε κουκιά γιαχνί, περίπου για 25 λεπτά.
- Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το μάραθο για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα βρασμένα κουκιά και τις ντομάτες.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε στο φαγητό 1 φλιτζάνι νερό.
- Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25-30 λεπτά μέχρι να χυλώσουν.
- Μια πανεύκολη συνταγή! Με λίγα αγνά υλικά θα δημιουργήσετε ένα νηστίσιμο πιάτο γεμάτο αρώματα.