"
Κουλουράκια λεμονιού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Απολαυστικά κουλουράκια λεμονιού, νόστιμα τραγανά και αφράτα, με το ξύσμα λεμονιού πραγματικά να...

Κουλουράκια λεμονιού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Απολαυστικά κουλουράκια λεμονιού, νόστιμα τραγανά και αφράτα, με το ξύσμα λεμονιού πραγματικά να κάνει τη διαφορά! Δοκιμάστε τα!

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
  • αναμονή 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Υλικά

  • Μερίδες 65 τμχ

Για τα κουλουράκια λεμονιού με μαστίχα

  • 1200 γρ. αλεύρι
  • 360 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. γάλα
  • 320 γρ. βούτυρο
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 15 γρ. αμμωνία
  • 3 αυγά
  • 3 κρόκους
  • 1/2 κ.γ. κοφτό μαστίχα κοπανισμένη
  • 2 ακέρωτα λεμόνια (ξύσμα)

Για το διάλυμα αυγού

  • 2 κρόκους
  • 5 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. ζάχαρη

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου

    Ξεκούραση ζύμης 15-20 λεπτά

    Για τα κουλουράκια λεμονιού

    Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

    Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 4 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σχεδόν κρέμα.

    Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά να τα πίνει το μείγμα για τα κουλουράκια λεμονιού.

    Προσθέτουμε τη βανίλια και λίγο λίγο το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και την αμμωνία.

    Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και αφού μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα, αρχίζουμε και πλάθουμε φιτίλια και δίνουμε ό,τι σχήμα θέλουμε στα κουλουράκια. Αυτά συνήθως τα πλέκουμε κοτσίδα.

    Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες με λαδόκολλα.

    Βάζουμε τα υλικά για το διάλυμα αυγού σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με πιρούνι.

    Αλείφουμε δύο φορές τα κουλουράκια με το διάλυμα αυγού.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160-170°C στον αέρα για 25 λεπτά περίπου να ροδίσουν.

    Διαφήμιση

    Μυστικά για τέλεια κουλουράκια

    Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

    Χτυπήστε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώστε να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα. Έτσι θα καραμελώσουν σωστά στο ψήσιμο.

    Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί το λιγότερο 15-20 λεπτά για να πλάθεται πιο εύκολα.

    Μη ζυμώνετε πολλή ώρα τη ζύμη από τη στιγμή που βάζετε το αλεύρι, για πιο τραγανό και μπισκοτένιο αποτέλεσμα.

    Κάθε φορά που προσθέτετε ένα αυγό, φροντίστε να χτυπάτε καλά το μείγμα ώστε να το πίνει προτού μπει το επόμενο.

    Αν ο φούρνος σας είναι δυνατός, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και παρατείνετε το ψήσιμο ώστε να προλάβουν να ψηθούν μέχρι μέσα σωστά και να μη σας ξεγελάσει το σκούρο χρώμα λόγω της επάλειψης με το αυγό.

    Αφήστε τα Πασχαλινά κουλουράκια σας, αφού τα αλείψετε με το διάλυμα αυγού, να στεγνώσουν τελείως στην επιφάνεια και μετά ψήστε τα.

    Αφήστε κενό ανάμεσα στα κουλουράκια όταν τα τοποθετείτε στις λαμαρίνες, γιατί φουσκώνουν αρκετά και μπορεί να κολλήσουν μεταξύ τους.

    Αφήστε να σταθούν αφού ψηθούν για 5 λεπτά και έπειτα βάλτε τα σε σχάρα ώστε να στεγνώσουν καλά χωρίς υγρασία. Διατηρήστε τα σε αεροστεγές κουτί σκεπασμένα για να παραμείνουν τραγανά.

    Χρησιμοποιήστε ένα υπέροχο βούτυρο και ολόφρεσκα αυγά, γιατί αυτά θα δώσουν άρωμα και μοναδική γεύση στα κουλουράκια σας.

    Δείτε ακόμα όλα τα μυστικά για πασχαλινά κουλουράκια που θα τρελάνουν κόσμο!

    Διαφήμιση

    Ποιο γεμιστό τσουρέκι είναι το αγαπημένο σου;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×