Αφράτα τραγανά και νηστίσιμα κουλουράκια με λάδι από τη Σαντορίνη. Εύκολη συνταγή για κλασικά κουλουράκια λαδιού με σουσάμι. Είναι vegan, πολύ τραγανά και...

Αφράτα τραγανά και νηστίσιμα κουλουράκια με λάδι από τη Σαντορίνη. Εύκολη συνταγή για κλασικά κουλουράκια λαδιού με σουσάμι. Είναι vegan, πολύ τραγανά και φανταστικά!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Υλικά

  • Μερίδες 80 τμχ

Για τα κουλουράκια λαδιού

  • 3 φλ. ελαιόλαδο απαλό
  • 1/2 φλ. τσικουδιά (σούμα ή τσίπουρο)
  • 1/3 φλ. κονιάκ
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. κοφτό σόδα
  • 1 κ. αλεύρι γοχ
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • Για το πασπάλισμα
  • Σουσάμι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα πιο τραγανά και αφράτα κουλουράκια λαδιού με σουσάμι, πορτοκάλι και κανέλα σας έχω την καλύτερη συνταγή από τη Σαντορίνη. Είναι εύκολα και νηστίσιμα κουλουράκια με λάδι, και η δόση είναι μεγάλη, αλλά πιστέψτε με θα εξαφανιστούν γιατί είναι φανταστικά.

    Κουλουράκια λαδιού της Αργυρώς

    Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά, λάδι, τσίπουρο, κονιάκ μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.

    Ρίχνουμε τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε με το χέρι ή με σύρμα για να λιώσει η ζάχαρη.

    Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι.

    Προσθέτουμε το πορτοκάλι στα υγρά υλικά.

    Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα στερεά υλικά, αλεύρι, μπέικιν, κανελογαρύφαλλα μέσα σε ένα μπολ και τα ρίχνουμε στα υγρά.

    Απαλά ζυμώνουμε το μείγμα να μαζευτεί σε μία αφράτη, απαλή και εύπλαστη ζύμη.

    Πλάθουμε μικρά κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε.

    Τα βουτάμε στο σουσάμι και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες.

    Διαφήμιση

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε τα κουλουράκια λαδιού στους 160 °C στον αέρα, για 30′ να ροδίσουν καλά.

    Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανεβοκατεβάζουμε αλλάζοντας θέση στις λαμαρίνες ώστε να ψηθούν όλα ομοιόμορφα.

    Μόλις βγουν τα κουλουράκια λαδιού από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα διατηρούμε τραγανά για πολλές ημέρες κλεισμένα σε αεροστεγές σκεύος.

    Η φίλη μου η Φλώρα από την Σαντορίνη, μου έδωσε την οικογενειακή συνταγή της και μην αλλάξετε τίποτα αν θέλετε να σας γίνουν τραγανά όπως αυτά που δοκίμασα στη Σαντορίνη. Η Φλώρα τα μέτρησε όλα με ένα ποτήρι νερού όπως κλασικά κάνουν τις συνταγές τους οι Ελληνίδες μαμάδες.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×