Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε φουντίτσες.
- Βράζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό, προσθέτουμε λίγο αλάτι και ζεματίζουμε το κουνουπίδι για 4-5 λεπτά, να μαλακώσει ελαφρά.
- Το βγάζουμε σε σουρωτήρι να στεγνώσει τελείως και στη συνέχεια απλώνουμε τις φουντίτσες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από τα περιττά υγρά που τυχόν έχουν μείνει στο κέντρο τους.
- Απλώνουμε το κουνουπίδι σε ένα λαδωμένο (βάση και πλαϊνά τοιχώματα) μικρό ταψί 20 ή 22 εκ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C, στον αέρα.
- Ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το ψιλοκομμένο πράσο με λίγο ζεστό νερό και το αχνίζουμε για 5 λεπτά, να μαλακώσει.
- Όταν στεγνώσει τελείως από το νερό, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά να βγάλει όλη τη γλύκα του.
- Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία, ρίχνουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και τη μουστάρδα και περιχύνουμε με 1/2 φλιτζ. ζεστό νερό, έτσι θα αραιώσει η κρέμα και θα γίνει ρευστή.
- Επαναφέρουμε το σκεύος σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε 200 γρ. από τα τριμμένα τυριά, ανακατεύοντας να λιώσουν.
- Πασπαλίζουμε με πιπέρι, σχοινόπρασο και αν θέλουμε με λίγο μοσχοκάρυδο.
- Περιχύνουμε με την κρέμα των τυριών το κουνουπίδι στο ταψί.
- Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά και ψήνουμε το φαγητό στη μεσαία σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν η επιφάνεια και οι άκρες του φαγητού.
- Όταν εμφανιστούν χοντρές φουσκάλες από την κρέμα τυριών στην περίμετρο του ταψιού, θεωρούμε ότι είναι έτοιμο και το βγάζουμε από το φούρνο.
- Aφήνουμε το κουνουπίδι στο φούρνο με τυρί να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε.