Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΕΡΕΝΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΕΡΕΝΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
- Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
- Σε μπολ κοσκινίζουμε την ζάχαρη άχνη με την βανίλια και αφήνουμε στην άκρη για το τελικό άχνισμα.
- Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη για λίγα λεπτά να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε τους κρόκους, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο και χτυπάμε στο μίξερ να ενωθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε το λικέρ μαστίχας ή κονιάκ και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο.
- Απαλά ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά σε μπάλα.
- Βγάζουμε την ζύμη από τον κάδο και την χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη.
- Πλάθουμε 2 ρολά με μήκος 32 με 33 εκ. έκαστο και πάχος 4 εκ. Τα βάζουμε σε δίσκο.
- Τα παγώνουμε για 10 λεπτά στην κατάψυξη να σφίξει το βούτυρο.
- Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε ίσες φέτες με πάχος περίπου 1 εκ.
- Κάθε ρολάκι βγάζει περίπου 32 κομμάτια.
- Αραδιάζουμε τους κουραμπιέδες σε ταψί με στρωμένη με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC βαθμούς στον αέρα για περίπου 25 λεπτά να ροδίσουν ελαφρά.
- Αφού κρυώσουν, ανά δυο τα κολλάμε σάντουιτς βάζοντας ανάμεσα σπιτική μερέντα.
- Τα βάζουμε σε δίσκο και αχνίζουμε με άχνη και βανίλια.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΕΡΕΝΤΑ
- Λιώνουμε πρώτα την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί.
- Προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα.
- Τέλος, προσθέτουμε τα αλεσμένα φουντούκια.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα και αφήνουμε τη σπιτική μερέντα να κρυώσει πριν την βάλουμε ανάμεσα στους κουραμπιέδες.
Tips
- Αν σας περισσέψει σπιτική πραλίνα, διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες.