Αέρινο και τραγανό μπισκοτένιο κουραμπιεδάκι πάνω, σπιτική μερέντα στη μέση, άλλο ένα λαχταριστό κουραμπιεδάκι από κάτω. Λευκοί και σοκολατένιοι!

Αέρινο και τραγανό μπισκοτένιο κουραμπιεδάκι πάνω, σπιτική μερέντα στη μέση, άλλο ένα λαχταριστό κουραμπιεδάκι από κάτω. Λευκοί και σοκολατένιοι!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
53
  • 370 γραμ. αλεύρι μαλακό
  • 50 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • 250 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 2 κρόκους
  • 1 βανίλια
  • 1/4 φλ. λικέρ μαστίχα ή κονιάκ
  • 3 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • 100 γραμ. άχνη και 1 βανίλια για το άχνισμα
  • Για τη σπιτική μερέντα
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 100 γραμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
  • 1 μικρό κουτί ζαχαρούχο
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1/2 φλ. ψιλοτριμμένο φουντούκι σε σκόνη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κουραμπιέδες γεμιστοί

    Αρχικά συγκεντρώνουμε τα υλικά και πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. 

    Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι.

    Σε μπολ κοσκινίζουμε την ζάχαρη άχνη με την βανίλια και αφήνουμε στην άκρη για το τελικό άχνισμα.

    Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη για λίγα λεπτά να αφρατέψει.

    Προσθέτουμε τους κρόκους, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο και χτυπάμε στο μίξερ να ενωθούν τα υλικά.

    Προσθέτουμε το λικέρ μαστίχας ή κονιάκ και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο.

    Απαλά ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά σε μπάλα.

    Βγάζουμε την ζύμη από τον κάδο και την χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη.

    Πλάθουμε 2 ρολά με μήκος 32 με 33 εκ. έκαστο και πάχος 4 εκ. Τα βάζουμε σε δίσκο.

    Τα παγώνουμε για 10 λεπτά στην κατάψυξη να σφίξει το βούτυρο.

    Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε ίσες φέτες με πάχος περίπου 1 εκ.

    Κάθε ρολάκι βγάζει περίπου 32 κομμάτια.

    Αραδιάζουμε τους κουραμπιέδες σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC βαθμούς στον αέρα για περίπου 25 λεπτά να ροδίσουν ελαφρά.

    Αφού κρυώσουν, ανά δυο τα κολλάμε σάντουιτς βάζοντας ανάμεσα σπιτική μερέντα.

    Τα βάζουμε σε δίσκο και αχνίζουμε με άχνη και βανίλια.

    Οπότε αν έχετε παιδιά στο σπίτι, βάλτε τη στις αγαπημένες σας συνταγές γιατί θα την χρειαστείτε! 

    Αν θέλετε να μάθετε ακόμα περισσότερα για τους κουραμπιέδες δείτε την ιστορία του.

    Αν σας άρεσαν οι κουραμπιέδες γεμιστοί με σοκολάτα, δείτε και την παρακάτω συνταγή:

    κουραμπιέδες με σοκολάτα
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται