• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
51

Υλικά

  • Μερίδες 20 τεμ.
  • 270 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 30 γρ. κακάο
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 1 αυγό (70 γραμ.)

Για γαρνίρισμα

  • Λίγες σταγόνες σοκολάτας
  • Λίγα αμύγδαλα ή φιλέ αμυγδάλου

Για το τελείωμα

  • Λίγη άχνη ζάχαρη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο και την άχνη σε ένα μίξερ με κάδο μέχρι να γίνουν κρέμα.

    Προσθέτουμε τη βανίλια, το κακάο, το μεγάλο αυγό και τα χτυπάμε.

    Προσθέτουμε το μισό αλεύρι.

    Χτυπάμε τα υλικά με το μίξερ μέχρι να ενωθούν.

    Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι σταδιακά ζυμώνοντας με το χέρι με απαλές κινήσεις.

    Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και βουτυράτη. Δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια.

    Αν χρειαστεί, πασπαλίζουμε με λίγο έξτρα αλεύρι ώσπου η ζύμη να μην κολλάει και να πλάθεται σαν πλαστελίνη.

    Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.

    Εναλλακτικά, ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο 2 εκατοστών ανάμεσα σε λαδόκολλα τη ζύμη και κόβουμε σε διαφορά σχήματα με κουπ πατ.

    Βγαίνουν 20 κομμάτια με στρογγυλό κουπ πατ 4 εκατοστών.

    Πάνω σε κάθε κομμάτι, ακουμπάμε σταγόνες σοκολάτας ή ένα κομμάτι αμύγδαλο.

    Τους αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου για 15-20′.

    Αφού ψηθούν, τους αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά αλλιώς διαλύονται.

    Κοσκινίζουμε την άχνη με λίγη βανίλια.

    Τους βάζουμε σε πιατέλα που έχουμε αχνίσει με ζάχαρη άχνη και τους πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται