• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 370 γραμ. αλεύρι μαλακό
  • 50 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • 250 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 2 κρόκους
  • 1 βανίλια
  • 1/4 φλ. λικέρ μαστίχα ή κονιάκ
  • 3 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • 100 γραμ. άχνη και 1 βανίλια για το άχνισμα
  • Για τη σπιτική μερέντα
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 100 γραμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
  • 1 μικρό κουτί ζαχαρούχο
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1/2 φλ. ψιλοτριμμένο φουντούκι σε σκόνη

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κουραμπιέδες γεμιστοί με σοκολάτα

    Για να γίνουν αέρινοι οι κουραμπιέδες γεμιστοί με σοκολάτα,

    Επειδή τα Χριστούγεννα είναι η μεγαλύτερη γιορτή των…γλυκών, βάλτε από τώρα στο πρόγραμμα τι μαγικό θα φτιάξετε και φέτος! Εδώ σας έχω μια υπέροχη πρόταση! Κουραμπιέδες γεμιστοί για εσάς που θέλετε να κάνετε η διαφορά φέτος τα Χριστούγεννα, με τα γλυκά που θα προσφέρετε! Ή για εσάς που θέλετε πάντα να δοκιμάζετε διαφορετικές συνταγές και να ξεφεύγετε από την πεπατημένη. Ακόμα και για εσάς που σας αρέσει να γεμίζετε το σπίτι σας με ποικιλία γλυκών τα Χριστούγεννα! Αρχικά συγκεντρώνουμε τα υλικά και πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Οι κουραμπιέδες γεμιστοί θα γίνουν φανταστικοί αν ακολουθήσετε πιστά τα παρακάτω βήματα. 

    • Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι.
    • Σε μπολ κοσκινίζουμε την ζάχαρη άχνη με την βανίλια και αφήνουμε στην άκρη για το τελικό άχνισμα.
    • Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη για λίγα λεπτά να αφρατέψει.
    • Προσθέτουμε τους κρόκους, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο και χτυπάμε στο μίξερ να ενωθούν τα υλικά.
    • Προσθέτουμε το λικέρ μαστίχας ή κονιάκ και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο.
    • Απαλά ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά σε μπάλα.
    • Βγάζουμε την ζύμη από τον κάδο και την χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη.
    • Πλάθουμε 2 ρολά με μήκος 32 με 33 εκ. έκαστο και πάχος 4 εκ. Τα βάζουμε σε δίσκο.
    • Τα παγώνουμε για 10 λεπτά στην κατάψυξη να σφίξει το βούτυρο.
    • Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε ίσες φέτες με πάχος περίπου 1 εκ.
    • Κάθε ρολάκι βγάζει περίπου 32 κομμάτια.
    • Αραδιάζουμε τους κουραμπιέδες σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
    • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC βαθμούς στον αέρα για περίπου 25 λεπτά να ροδίσουν ελαφρά.
    • Αφού κρυώσουν, ανά δυο τα κολλάμε σάντουιτς βάζοντας ανάμεσα σπιτική μερέντα.
    • Τα βάζουμε σε δίσκο και αχνίζουμε με άχνη και βανίλια.

    Οι κουραμπιέδες γεμιστοί είναι για όλους μας και είναι πραγματικά από τα πιο απολαυστικά χριστουγεννιάτικα γλυκά που θα δοκιμάσετε. Είναι επίσης ένα γλυκό που θα λατρέψουν και τα παιδιά μιας και μιλάμε για κουραμπιέδες γεμιστούς με σοκολάτα! Οπότε αν έχετε παιδιά στο σπίτι, βάλτε τη στις αγαπημένες σας συνταγές γιατί θα την χρειαστείτε οσονούπω! Και για να ξέρετε ακριβώς για το τι μιλάμε, ακούστε. Αέρινο και τραγανό μπισκοτένιο κουραμπιεδάκι πάνω, σπιτική μερέντα στη μέση, άλλο ένα λαχταριστό κουραμπιεδάκι από κάτω. Και αυτό όλο, ντυμένο στα γιορτινά του, με άχνη ζάχαρη πασπαλισμένο παντού! Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο; Λευκοί και σοκολατένιοι λοιπόν, οι κουραμπιέδες γεμιστοί που φέτος θα χαρίσουν λίγη ακόμα χαρά και μαγεία στα γιορτινά σπίτια μας.

    Αν θέλετε να μάθετε ακόμα περισσότερα για τους κουραμπιέδες δείτε την ιστορία του.

     

    Δείτε περισσότερες συνταγές για μαγικά Χριστουγεννιάτικα γλυκά εδώ!

     

    Αν σας άρεσαν οι κουραμπιέδες γεμιστοί με σοκολάτα, δείτε και την παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×