Κουραµπιέδες της γιαγιάς µε µαστίχα

Παραδοσιακοί κουραμπιέδες της γιαγιάς, διαφορετικοί και γεμάτοι αρώματα. Η μαστίχα απογειώνει τη γεύση του κουραμπιέ.

Εύκολη
0:35

50 τεμάχια

15 λεπτά

20 λεπτά

κουραμπιεδεσ τησ γιαγιασ

Υλικά

Εξοπλισμός

Κόσκινο

Κόσκινο

Μίξερ με κάδο

Μίξερ με κάδο

Ταψί

Ταψί

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
  3. Προσθέτουμε την κοπανισμένη μαστίχα, τους κρόκους και το λικέρ μαστίχα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι στο μείγμα, ζυμώνοντας απαλά, και προσθέτουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη.
  5. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε σχήμα μισοφέγγαρου ή χρησιμοποιούμε κουπ πατ για διάφορα σχήματα.
  6. Αλείφουμε ένα ταψί με μαργαρίνη και τοποθετούμε τους κουραμπιέδες αραιά μεταξύ τους.
  7. Σε κάθε κουραμπιέ βάζουμε από ένα ολόκληρο αμύγδαλο.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για 15–20 λεπτά.
  9. Μόλις ετοιμαστούν, και όσο είναι ακόμη ζεστοί, τους ραντίζουμε με ανθόνερο, τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τους μεταφέρουμε σε πιατέλα. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη επιπλέον άχνη.
  10. Τα αρώματα που απελευθερώνονται στο ψήσιμο θα μοσχοβολίσουν όλο το σπίτι.
  11. Αν δεν έχουμε λικέρ μαστίχα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ούζο.
Απόρρητο