Υλικά
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ με κάδο
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
- Προσθέτουμε την κοπανισμένη μαστίχα, τους κρόκους και το λικέρ μαστίχα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι στο μείγμα, ζυμώνοντας απαλά, και προσθέτουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη.
- Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε σχήμα μισοφέγγαρου ή χρησιμοποιούμε κουπ πατ για διάφορα σχήματα.
- Αλείφουμε ένα ταψί με μαργαρίνη και τοποθετούμε τους κουραμπιέδες αραιά μεταξύ τους.
- Σε κάθε κουραμπιέ βάζουμε από ένα ολόκληρο αμύγδαλο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για 15–20 λεπτά.
- Μόλις ετοιμαστούν, και όσο είναι ακόμη ζεστοί, τους ραντίζουμε με ανθόνερο, τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τους μεταφέρουμε σε πιατέλα. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη επιπλέον άχνη.
- Τα αρώματα που απελευθερώνονται στο ψήσιμο θα μοσχοβολίσουν όλο το σπίτι.
- Αν δεν έχουμε λικέρ μαστίχα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ούζο.









