Κουταλίδες Μάνης

Οι εύκολες τηγανίτες από τη Μάνη που γίνονται σε 10′ λεπτά και τις σερβίρουμε με μέλι.

Εύκολη
0:35

8

5 λεπτά

10 λεπτά

κουταλιδες Μάνης

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το νερό μέχρι να αποκτήσουμε έναν ομοιογενή χυλό.
  2. Τον αφήνουμε να σταθεί 15-30 λεπτά.
  3. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο.
  4. Μόλις κάψει, ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα σχηματίζοντας τηγανίτες.
  5. Τις αφήνουμε για 1½ λεπτό και στη συνέχεια τις γυρίζουμε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
  6. Βγάζουμε τις κουταλίδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.
  7. Τις περιχύνουμε με μέλι ή τις πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη και σερβίρουμε.

Tips

  • Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με χωριάτικο αλεύρι και λίγο προζύμι.
Απόρρητο