Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
ΚΡΕµΑ ΚΑΤΑΛΑΝΑ
- Για την κρέμα καταλάνα, θα χρειαστούμε οκτώ πυρίμαχα μικρά μπολ.
- Σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα, τις φλούδες εσπεριδοειδών και την κανέλα.
- Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Με σύρμα τα χτυπάμε να διαλυθούν.
- Μόλις πάρει βράση το γάλα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Με γρήγορες κινήσεις και πάντα ανακατεύοντας με σύρμα, ρίχνουμε στο γάλα το μείγμα αυγών, ανακατεύουμε πολύ καλά και ξαναβάζουμε την κρέμα στη φωτιά.
- Αφήνουμε λίγα λεπτά να δέσει ελαφρά.
- Σουρώνουμε την κρέμα σε ψιλή σήτα και την ισομοιράζουμε στα οκτώ μπολ.
- Τη διατηρούμε στο ψυγείο.
- Για να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε 1 κ.σ. ζάχαρη σε κάθε κρέμα, αφήνουμε 1΄- 2΄ να σταθεί και την καραμελώνουμε για λίγα λεπτά κάτω από καυτό γκριλ.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΤΑΛΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ, ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ