• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
57
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1 πορτοκάλι ακέρωτο (φλούδα)
  • 1 λεμόνι ακέρωτο (φλούδα)
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 40 γραμ. κορν φλάουρ
  • 8 κρόκοι αυγών
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • λίγη ζάχαρη για το καραμέλωμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κρέµα καταλάνα

    Για την κρέμα καταλάνα, θα χρειαστούμε οκτώ πυρίμαχα μικρά μπολ.

    Σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα, τις φλούδες εσπεριδοειδών και την κανέλα.

    Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Με σύρμα τα χτυπάμε να διαλυθούν.

    Μόλις πάρει βράση το γάλα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

    Με γρήγορες κινήσεις και πάντα ανακατεύοντας με σύρμα, ρίχνουμε στο γάλα το μείγμα αυγών, ανακατεύουμε πολύ καλά και ξαναβάζουμε την κρέμα στη φωτιά.

    Αφήνουμε λίγα λεπτά να δέσει ελαφρά.

    Σουρώνουμε την κρέμα σε ψιλή σήτα και την ισομοιράζουμε στα οκτώ μπολ.

    Τη διατηρούμε στο ψυγείο.

    Για να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε 1 κ.σ. ζάχαρη σε κάθε κρέμα, αφήνουμε 1΄- 2΄ να σταθεί και την καραμελώνουμε για λίγα λεπτά κάτω από καυτό γκριλ.

    Μετά την κρέμα καταλάνα από τη Βαρκελώνη, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω Ισπανική συνταγή.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται