Κροκέτες μπακαλιάρου

Υλικά

Για τις κροκέτες μπακαλιάρου

  • 500 γρ. ξαλµυρισµένο και καθαρισμένο μπακαλιάρο
  • 2 ξερά κρεµµύδια τριµµένα
  • 4-5 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
  • 1 αυγό
  • 1/2 ματσ. άνηθο ψιλοκοµµένο
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτάκι (330 ml) μπύρα
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
  • Mπόλικο φρέσκο πιπέρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • ηλιελαιο

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τις κροκέτες μπακαλιάρου, πρώτα πρέπει να ξαλμυρισουμε  τον παστό μπακαλιάρο.

Μετά την προετοιμασία του μπακαλιάρου, αφού αφαιρέσουμε την πέτσα του ψαριού και τον στεγνώσουμε πολύ καλά, μαδάμε με τα δάχτυλα τον ξαλµυρισµένο και καθαρισμένο μπακαλιάρο σε ίνες.

Τον βάζουμε σε µπολ.

Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι.

Ανακατεύουμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

Για πιο γευστικό αποτέλεσμα, σκεπάστε το μπολ και αφήστε το για λίγο στο ψυγείο,, περίπου 30΄.

Βάζουμε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Μόλις κάψει το λάδι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά.

Με ένα κουτάλι, ρίχνουμε το μείγμα  στο τηγάνι.

Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από την μία πλευρά, γύρω στα 2′, και αναποδογυρίζουμε να ροδίσουν απ’ την άλλη.

Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε όλες τις κροκέτες.

Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.

Παρόλο που  είναι στο τηγάνι, το φαγητό, εάν προσέξετε τις οδηγίες μου  μοιάζει σαν να είναι στο φούρνο.

Σερβίρουμε µε:

https://www.argiro.gr/recipe/kroketes-mpakaliarou/