Για τα λαχανικά στον ατμό
Για τα λαχανικά στον ατμό, αν έχουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ατμομάγειρα.
Εναλλακτικά, βάζουμε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσει.
Βάζουμε πρώτα τις πατάτες και βράζουμε για 20′ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
Βράζουμε για επιπλέον 6-7 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα λαχανικά.
Βάζουμε τα λαχανικά ατμού σε πιατέλα και περιχύνουμε όσο είναι ζεστά με το λαδολέμονο.
Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, μαϊντανό και άνηθο.
Για το λαδολέμονο
Βάζουμε όλα τα υλικά για το λαδολέμονο σε ένα βαζάκι.
Τα χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Περιχύνουμε τη βραστή σαλάτα.
Τα λαχανικά στον ατμό είναι ιδανικά για να συνοδεύσετε το ψητό ψάρι, αλλά ταιριάζουν επίσης με κρέας και κοτόπουλο.
Μπορείτε να τα απολαύσετε και σκέτα σαν ελαφρύ γεύμα.
Η σαλάτα με λαχανικά στον ατμό, ενισχύει το ανοσοποιητικό και δρα προστατευτικά ενάντια σε ασθένειες λόγω των βιταμινών A,C και αντιοξειδωτικών που περιέχει.