Για τα λαχανικά στον ατμό
Βάζουμε πρώτα τις πατάτες και βράζουμε για 20 λεπτά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
Βράζουμε για επιπλέον 6-7 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα λαχανικά.
Βάζουμε τα λαχανικά ατμού σε πιατέλα και περιχύνουμε όσο είναι ζεστά με το λαδολέμονο.
Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, μαϊντανό και άνηθο.
Για το λαδολέμονο
Βάζουμε όλα τα υλικά για το λαδολέμονο σε ένα βαζάκι.
Τα χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Περιχύνουμε τη βραστή σαλάτα.
Τα λαχανικά στον ατμό είναι ιδανικά για να συνοδεύσετε το ψητό ψάρι, αλλά ταιριάζουν επίσης με κρέας και κοτόπουλο.
Μπορείτε να τα απολαύσετε και σκέτα σαν ελαφρύ γεύμα.
Η σαλάτα με λαχανικά ατμού, ενισχύει το ανοσοποιητικό και δρα προστατευτικά ενάντια σε ασθένειες λόγω των βιταμινών A,C και αντιοξειδωτικών που περιέχει.