Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε πρώτα σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και τα πράσα.
- Προσθέτουμε τα καρότα και το κομμένο λάχανο.
- Σοτάρουμε για λίγα λεπτά να πέσει ο όγκος του λάχανου στο μισό.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην κατσαρόλα να ψηθεί για 1΄.
- Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και 3 φλ. ζεστό νερό.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10′.
- Τότε, προσθέτουμε το ρύζι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σιγοβράζουμε για 15′ μέχρι να σκάσει το ρύζι για το λαχανόρυζο κοκκινιστό.
- Όταν σβήσουμε το κοκκινιστό λαχανόρυζο, πρέπει να είναι αρκετά ζουμερό.
- Για αυτό αν εξατμιστούν τα υγρά κατά το μαγείρεμα συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νερό.
- Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό από 1 λεμόνι και ραντίζουμε το λαχανόρυζο με λίγο ελαιόλαδο.
- Το αφήνουμε να σταθεί στην κατσαρόλα για 10′ σκεπασμένο να τραβήξει τα υγρά του.
- Για αυτό είναι απαραίτητο να είναι ζουμερό όταν σβήσουμε τη φωτιά.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Τέλος πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα βότανα και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.
- Αν θέλουμε το σερβίρουμε σκέτο ή με λίγο γιαούρτι ή τρίμματα φέτας σαν ένα πλήρες θρεπτικό γεύμα για όλη την οικογένεια.
- Διαβάστε περισσότερα για το λάχανο, τη διατροφική του αξία, πώς να το διαλέξετε και πώς να το μαγειρέψετε.
