Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Βάζουμε το αλεύρι σε λεκάνη, προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο, το γλυκάνισο.
- Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τρίβουμε με τα δάχτυλα.
- Κάνουμε λακκούβα στη μέση.
- Ρίχνουμε το κρασί και διαλύουμε το αλάτι σε 1 φλ. χλιαρό νερό.
- Το προσθέτουμε.
- Αρχίζουμε και ζυμώνουμε το μείγμα.
- Προσθέτουμε όσο νερό είναι αναγκαίο ώστε να σχηματιστεί ζύμη που θα μαζεύεται σε μπάλα και δεν θα κολλάει στα χέρια.
- Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε λεκάνη, να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Αφού ανέβει η ζύμη, την αδειάζουμε στον πάγκο και τη ζυμώνουμε ελαφρά.
- Λαδώνουμε στρογγυλό ταψάκι 26 εκ. και πασπαλίζουμε με το μισό σουσάμι.
- Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα και τραβάμε – κλείνουμε τις ενώσεις από κάτω, δίνοντας σχήμα στρογγυλό στο ψωμί.
- Τοποθετούμε τη ζύμη στο ταψί με τις ενώσεις να ακουμπάνε στη βάση του ταψιού.
- Πατάμε απαλά την επιφάνεια της ζύμης να απλωθεί σε όλο το ταψί.
- Ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο σουσάμι.
- Μπήγουμε σταυρωτά τα κόκκινα αυγά.
- Καλύπτουμε το ταψί και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
ΨΗΣΙΜΟ
- Αφού φουσκώσει, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30΄.
- Στη συνέχεια σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 20΄-25΄, μέχρι να ροδίσει καλά.
- Το αφήνουμε σε πετσέτα, αφού ψηθεί, για να μη νοτίσει μέσα στο ταψί.