Εκτελεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες ή μικρές μπουκιές.
Για να μειώσουμε το χρόνο ψησίματος τις βράζουμε για περίπου 10΄ μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Τα μανιταρια
Τα αποφλοιώνουμε και τα κόβουμε σε φέτες.
Ζεσταίνουμε το 1/3 της ποσότητας του ελαιόλαδου σε βαθύ τηγάνι και τα ροδίζουμε για 5΄ μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο μίγμα.
Στησιμο
Σε ενα πυρίμαχο σκεύος (οβάλ κατά προτίμηση) το λαδωνουμε
Κανουμε στρώσεις πατατα-μανιταρια-πατατα
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Περιχύνουμε με κρασί.
Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο, σφραγίζοντας καλά τις άκρες του στο χείλος του.
Ψησιμο-χρονος
Ψήνουμε στο φούρνο για 30΄ στους 200 οC, στις αντιστάσεις.
Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180°C, ξεσκεπάζουμε το φαγητό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 15΄, έως ότου μαλακώσουν καλά οι πατάτες.