• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
33

Για τη βάση

  • 1½ συσκ. μπισκότα γεμιστά (278 γρ.)
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο (κρύο)

Για την κρέμα λεμόνι

  • 300 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1 κ.γ. ζελατίνη
  • 1 κ.σ. νερό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη lemon pie με μπισκότο

    Αρχικά βγάζουμε την κρέμα από τα μπισκότα και τρίβουμε το υπόλοιπο μπισκότο να γίνει σκόνη.

    Βάζουμε την ζελατίνη με το νερό σ’ ένα μπολ και το βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσει.

    Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

    Παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό από τα λεμόνια.

    Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ για τη lemon pie με μπισκότο.

    Ενώνουμε το βούτυρο με το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε καλά.

    Στρώνουμε στη φόρμα και παγώνουμε στο ψυγείο τη βάση για λίγα λεπτά.

    Αφρατεύουμε το τυρί με σύρμα ή μίξερ και προσθέτουμε την κρέμα από τα μπισκότα, το ζαχαρούχο, τον χυμό και το ξύσμα.

    Στη συνέχεια βάζουμε την ζελατίνη και αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση.

    Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά και στολίζουμε με  μπισκότα.

    Αν αγαπάτε το ευωδιαστό λεμόνι, δοκιμάστε και το παρακάτω κέικ λεμόνι:

    Εσείς τι θα φτιάχνατε με λεμόνι;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται