Τιραμισού χωρίς αυγά

Τιραμισού χωρίς αυγά, πιο ελαφρύ, αέρινο με όλη τη μαγική γεύση που γνωρίζουμε. Έτοιμο σε 10 λεπτά.

12

10 λεπτά

τιραμισού χωρίς αυγά - τιραμισού αργυρώ - τιραμισού συνταγή - συνταγή για τιραμισού - συνταγή τιραμισού εύκολο - τιραμισού εύκολο - τιραμισού ελαφρύ - εύκολο τιραμισού με σαβαγιάρ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Μίξερ χειρός

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Video

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

  1. Χρησιμοποιούμε ταψί 33×24 εκατ.
  2. Αρχικά χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός, μέχρι να σταθεροποιηθεί. Τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε το γλυκό.
  3. Βάζουμε σε ένα μπολ τον καφέ και τη ζάχαρη, το αμαρέτο και το βραστό νερό.
  4. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα σαβαγιάρ στον καφέ και κάνουμε μια στρώση στο ταψί (η κάθε στρώση είναι 1 πακέτο).
  6. Σε ένα μπολ, βάζουμε το τυρί και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν, σε χαμηλή ταχύτητα για 1 με 2 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα.
  8. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ομογενοποιηθούν τα δύο μίγματα.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ

  1. Απλώνουμε τη μισή κρέμα τυριού στα σαβαγιάρ στο ταψί.
  2. Ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη του κουταλιού.
  3. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το μισό ξύσμα σοκολάτας.
  4. Βουτάμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στον καφέ και κάνουμε μια δεύτερη στρώση.
  5. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα τυριού και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ξύσμα σοκολάτας.
  6. Παγώνουμε το τιραμισού στο ψυγείο, το λιγότερο για μία ώρα.
  7. Ιδανικά το τιραμισού χωρίς αυγά, είναι καλύτερο μετά από 3 με 4 ώρες αναμονής στο ψυγείο.
  8. Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο.
  9. Δείτε εδώ τα 12 μυστικά υλικά που μπορούν να αντικαταστήσουν τα αυγά στα γλυκά σας!
Απόρρητο