Λουκουμάδες με μπισκότο

Τέτοιους λουκουμάδες δεν έχεις ξαναδοκιμάσει! Δαγκώνεις το χρυσό και τραγανό λουκουμά και σου αποκαλύπτεται η μοναδική σοκολατένια γέμιση με μπισκότο! Απλά κολασμένοι

4

15 λεπτά

15 λεπτά

λουκουμάδες με σοκολάτα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

  1. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί.
  2. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα, την ρίχνουμε καυτή μέσα στη σοκολάτα, περιμένουμε 1′ κι ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει τελείως.
  3. Μόλις το μείγμα μας κρυώσει καλά, ρίχνουμε μέσα τα τριμμένα μπισκότα, κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα, πλάθουμε μικρά σοκολατάκια σαν τρούφες και τα φυλάμε στην κατάψυξη.

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

  1. Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι – μαγιά – ζάχαρη)
  2. Ρίχνουμε το αλάτι μέσα στο νερό (που πρέπει να είναι χλιαρό) για να διαλυθεί και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  3. Ξεκουράζουμε τη ζύμη, για 40′ περίπου, σε ζεστό μέρος.
  4. Παίρνουμε τα σοκολατάκια  από την κατάψυξη, ρίχνουμε ένα ένα μέσα στην ζύμη φροντίζουμε να καλυφθεί καλά με το χυλό και τηγανίζουμε στο σπορέλαιο.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

    Σερβίρουμε τους λουκουμάδες ζεστούς με λιωμένη σοκολάτα και λίγο τριμμένο μπισκότο.

Απόρρητο