"
Τέτοιους λουκουμάδες δεν έχεις ξαναδοκιμάσει! Δαγκώνεις το χρυσό και τραγανό λουκουμά και σου αποκαλύπτεται η μοναδική σοκολατένια γέμιση με μπισκότο!...

Τέτοιους λουκουμάδες δεν έχεις ξαναδοκιμάσει! Δαγκώνεις το χρυσό και τραγανό λουκουμά και σου αποκαλύπτεται η μοναδική σοκολατένια γέμιση με μπισκότο! Απλά κολασμένοι!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τους λουκουμάδες

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 500 γρ. νερό
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη

Για τα σοκολατάκια

  • 120 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 6 μπισκότα γεμιστά
  • Λιωμένη σοκολάτα
  • Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τους λουκουμάδες

    Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί.

    Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα, την ρίχνουμε καυτή μέσα στη σοκολάτα, περιμένουμε 1′ κι ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει τελείως.

    Μόλις το μείγμα μας κρυώσει καλά, ρίχνουμε μέσα τα τριμμένα μπισκότα, κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα, πλάθουμε μικρά σοκολατάκια σαν τρούφες και τα φυλάμε στην κατάψυξη.

    Διαφήμιση

    Ζύμη για τους λουκουμάδες

    Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι – μαγιά – ζάχαρη)

    Ρίχνουμε το αλάτι μέσα στο νερό (που πρέπει να είναι χλιαρό) για να διαλυθεί και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

    Ξεκουράζουμε τη ζύμη, για 40′ περίπου, σε ζεστό μέρος.

    Παίρνουμε τα σοκολατάκια  από την κατάψυξη, ρίχνουμε ένα ένα μέσα στην ζύμη φροντίζουμε να καλυφθεί καλά με το χυλό και τηγανίζουμε στο σπορέλαιο.

    Για το σερβίρισμα

    Σερβίρουμε τους λουκουμάδες ζεστούς με λιωμένη σοκολάτα και λίγο τριμμένο μπισκότο.

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×