Μοσχάρι Χριστουγεννιάτικο
Μοσχάρι Χριστουγεννιάτικο φανταστικό
Αναρωτιέστε “τι να μαγειρέψω τα Χριστούγεννα”; Το χριστουγεννιάτικο μοσχάρι στην κατσαρόλα με δαμάσκηνα και μανιτάρια είναι η απάντηση για φέτος τις γιορτές. Είναι το ιδανικότερο φαγητό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας. Η συνταγή από την Αργυρώ είναι εύκολη και τόσο νόστιμη που θα την λατρέψουν όλοι.
Για το Χριστουγεννιάτικο μοσχάρι κατσαρόλας,
θα χρησιμοποιήσουμε κρεμμυδάκια πέρλες (έτοιμα, κατεψυγμένα και ξεπαγωμένα).
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε το μπέικον να γίνει τραγανό, για 4΄- 5΄.
- Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Όταν κρυώσει το ψιλοκόβουμε και το κρατάμε για αργότερα.
- Στεγνώνουμε το κρέας σε απορροφητικό χαρτί.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αλευρώνουμε το μοσχάρι.
- Το ροδίζουμε στην κατσαρόλα να κάνει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Τα κομμάτια που ροδίζουν τα βγάζουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.
- Όταν όλα τα κομμάτια είναι έτοιμα, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, σβήνουμε με το κονιάκ και τρίβουμε την κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το κρασί, το ζωμό και το αρωματικό μπουκέτο.
- Αφήνουμε να πάρει βράση για 15΄, μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 50΄ με 1 ώρα, να μισομαλακώσει το μοσχάρι.
- Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, τα δαμάσκηνα και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5΄.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το φαγητό.
- Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και βράζουμε για επιπλέον 30΄, μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας.
- Αφαιρούμε το αρωματικό μπουκέτο και ρίχνουμε στη σάλτσα (εκτός φωτιάς) το παγωμένο βούτυρο σε κομματάκια.
- Κουνάμε απαλά την κατσαρόλα να λιώσει το βούτυρο και να γυαλίσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε το κρέας με την πυκνή, σκούρα, γυαλιστερή σάλτσα και τη γαρνιτούρα του. Πασπαλίζουμε δηλαδή με πούδρα μαϊντανού και ξεροψημένο, ψιλοκομμένο μπέικον.
Ετοιμάζεστε για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Δημιουργήστε το ωραιότερο μενού των Χριστουγέννων με τις συνταγές που σας έχω εδώ!