"
Η μαγειρίτσα με μανιτάρια είναι θρεπτική και πεντανόστιμη. Γίνεται με ρύζι ή χωρίς. Έχει νηστίσιμο αυγολέμονο με ταχίνι και λεμόνι. Αν νηστεύεις ή είσαι...

Η μαγειρίτσα με μανιτάρια είναι θρεπτική και πεντανόστιμη. Γίνεται με ρύζι ή χωρίς. Έχει νηστίσιμο αυγολέμονο με ταχίνι και λεμόνι. Αν νηστεύεις ή είσαι vegan, θα ξετρελαθείς με αυτό το θρεπτικό πιάτο πλούσιο σε ενέργεια με υψηλή διατροφική αξία.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη μαγειρίτσα με μανιτάρια

  • 800 γρ. μανιτάρια φρέσκα (ασπρομανίταρα-πλευρώτους-πορτομπέλο κ.λπ.) κομμένα σε φέτες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσ. καυκαλήθρες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. ρύζι γλασέ
  • 3 κ.σ. γεμάτες ταχίνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 λεμόνια (χυμό)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Καλό καθάρισμα λαχανικών

    Σιγό μαγείρεμα

     

    Για τη μαγειρίτσα με μανιτάρια

    Καθαρίζουμε πρώτα τα μανιτάρια πολύ σχολαστικά και με ένα μαχαίρι τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς. Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά για να επιλέξετε και να καθαρίσετε σωστά τα μανιτάρια.

    Ετοιμάζουμε όλα τα λαχανικά για τη μαγειρίτσα με μανιτάρια, το μαρούλι, τα κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε.

    Τα αφήνουμε στην άκρη.

    Θα χρησιμοποιήσουμε μεσαία κατσαρόλα πλασοτέ.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι με το άσπρο μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών για 3 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.

    Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους στο μισό.

    Προσθέτουμε το ρύζι, 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, τα πράσινα φύλλα των κρεμμυδιών, το ψιλοκομμένο μαρούλι και τα μυρωδικά.

    Από μυρωδικά ή χόρτα μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει να τρώτε. Άνηθο, μάραθο, καυκαλήθρες, μυρώνια κλπ.

    Αφήνουμε την μαγειρίτσα με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά μέχρι να σκάσει το ρύζι.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι την μαγειρίτσα.

    Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιμένουμε λίγο να κοπεί ο βρασμός.

    Διαφήμιση

    Για το ταχινολέμονο

    Σε ένα μπολ διαλύουμε το ταχίνι σε λίγες κουταλιές χλιαρό νερό.

    Το αραιώνουμε με ένα κουτάλι και προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών ανακατεύοντας.

    Ανακατεύουμε καλά το ταχινολέμονο.

    Ρίχνουμε μια κουτάλα ζωμό από την νηστίσιμη μαγειρίτσα και ανακατεύουμε με κουτάλι να αραιώσει τελείως.

    Αν χρειαστεί, προσθέστε ακόμα λίγο ζωμό από τη μαγειρίτσα ώστε το νηστίσιμο αυγολέμονο να έχει υγρή μορφή.

    Προσθέτουμε το νηστίσιμο αυγολέμονο με ταχίνι στην κατσαρόλα περιχύνοντας την μαγειρίτσα.

    Ελέγχουμε το αλάτι και πιπέρι και αν θέλετε προσθέστε επιπλέον άνηθο η μάραθο.

    Ανακατεύουμε καλά την μαγειρίτσα με τα μανιτάρια μέχρι να ασπρίσει από το ταχίνι που προσθέσαμε.

    Σκεπάζουμε την μαγειρίτσα με μανιτάρια και την αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά.

    Την σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.

    Αυτή η νόστιμη χορτοφαγική μαγειρίτσα με μανιτάρια, είναι ιδανική για τα παιδιά, για όσους ακολουθούν vegan διατροφή ή απλά για όσους δεν τρώνε την παραδοσιακή μαγειρίτσα.

    Θέλετε να φτιάξετε και την ωραιότερη παραδοσιακή μαγειρίτσα για τους καλεσμένους σας; Δείτε όλα τα μυστικά για σίγουρη επιτυχία!

    Διαφήμιση

    Τι γλυκό vegan θα φτιάξεις για το αναστάσιμο δείπνο;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×