Χορταστική σαλάτα με πλιγούρι, ό,τι πρέπει για περιόδους νηστείας. Αντί για ξίδι μπορείτε να προσθέσετε λεμόνι.

Χορταστική σαλάτα με πλιγούρι, ό,τι πρέπει για περιόδους νηστείας. Αντί για ξίδι μπορείτε να προσθέσετε λεμόνι.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
232
  • 2 μεγάλα μάτσα μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένος
  • 6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους (ψιλοκομμένα)
  • 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 αγγούρι με τη φλούδα του
  • 4 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
  • 4 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1½ φλ. πλιγούρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Tοποθετούμε πρώτα το πλιγούρι σε μπολ και το καλύπτουμε με ζεστό νερό.

    Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε να σταθεί για 15΄, να φουσκώσει το πλιγούρι.

    Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους. Τις ψιλοκόβουμε σε καρέ.

    Τις βάζουμε σε βαθιά σαλατιέρα.

    Κόβουμε το αγγούρι στη μέση κατά μήκος και αφαιρούμε με μαχαίρι τους σπόρους και το ψιλοκόβουμε σε καρέ.

    Προσθέτουμε επίσης το μαϊντανό, το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το μουλιασμένο και στραγγισμένο πλιγούρι.

    Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

    Ανακατεύουμε με δύο κουτάλια πολύ καλά και παγώνουμε τη σαλάτα το λιγότερο για 1 ώρα.

    Πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε ξανά.

    Προτεινόμενες συνταγές

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται