• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
232
  • 2 μεγάλα μάτσα μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένος
  • 6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους (ψιλοκομμένα)
  • 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 αγγούρι με τη φλούδα του
  • 4 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
  • 4 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1½ φλ. πλιγούρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μαϊντανοσαλάτα με πλιγούρι

    Tοποθετούμε πρώτα το πλιγούρι σε μπολ και το καλύπτουμε με ζεστό νερό.

    Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε να σταθεί για 15΄, να φουσκώσει το πλιγούρι.

    Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους. Τις ψιλοκόβουμε σε καρέ.

    Τις βάζουμε σε βαθιά σαλατιέρα.

    Κόβουμε το αγγούρι στη μέση κατά μήκος και αφαιρούμε με μαχαίρι τους σπόρους. Το ψιλοκόβουμε σε καρέ.

    Προσθέτουμε επίσης το μαϊντανό, το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το μουλιασμένο και στραγγισμένο πλιγούρι.

    Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

    Ανακατεύουμε με δύο κουτάλια πολύ καλά και παγώνουμε τη σαλάτα το λιγότερο για 1 ώρα.

    Πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε ξανά.

    Αν σας άρεσε αυτή η σαλάτα με πλιγούρι, θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται