Οι ταλιατέλες με κρέμα γάλακτος, αγκινάρες και προσούτο είναι εύκολη και λαχταριστή συνταγή. Γίνεται μέσα σε 15’....

Οι ταλιατέλες με κρέμα γάλακτος, αγκινάρες και προσούτο είναι εύκολη και λαχταριστή συνταγή. Γίνεται μέσα σε 15’.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
3
  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 500 γρ. αγκινάρες
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. ζωμός κότας
  • 2 - 3 φύλλα αποξηραμένο φασκόμηλο
  • 350 ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
  • 100 γρ. προσούτο
  • 1/2 φλ. πεκορίνο Αμφιλοχίας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πεκορίνο για το σερβίρισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη μακαρονάδα

    Για την μακαρονάδα με κρέμα ,αγκινάρες και προσούτο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκιες αγκινάρες ή κατεψυγμένες για ευκολία.

    Εννοείται πως αν έχετε διάθεση μπορείτε να φτιάξετε φρέσκα δικά σας ζυμαρικά.

    Κόβουμε τις αγκινάρες σε τέταρτα ή σε φέτες.

    Ζεσταίνουμε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το βούτυρο, μαζί με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά να λιώσει.

    Σοτάρουμε τις αγκινάρες για 2-3’ ανακατεύοντας.

    Προσθέτουμε το σκόρδο και το φασκόμηλο και σοτάρουμε για 1’ να δώσει όλα τα αρώματα του.

    Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αποξηραμένο φασκόμηλο με φρέσκο θυμάρι ή άνηθο. Και τα δυο ταιριάζουν πολύ στην αγκινάρα και στο προσούτο.

    Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως και να κρατήσουμε τα αρώματα.

    Προσθέτουμε τον ζωμό και την κρέμα γάλακτος.

    Αφήνουμε να πάρει βράση και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5’

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Προσθέτουμε το πεκορίνο και το προσούτο σε κομμάτια.

    Ωστόσο έχουμε βράσει τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 2´ λιγότερο από όσο αναγράφεται στην συσκευασία.

    Όπως στάζουν τα ζυμαρικά τα ρίχνουμε με τσιμπίδα μέσα στην σάλτσα. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 1’ τις ταλιατέλες μέσα στην κρέμα με τις αγκινάρες και το προσούτο.

    Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά για να βγει πιο ζουμερή η μακαρονάδα.

    Μοιράζουμε αμέσως σε βαθειά πιάτα και γαρνίρουμε με έξτρα τριμμένο πεκορίνο.

    Απολαύστε την μακαρονάδα αυτή αμέσως.

    Ποιά άλλη συνταγή με αγκινάρες αγαπάς;

    Κάτι μαγειρεύεται