Για τη μακαρονάδα
Για την μακαρονάδα με κρέμα ,αγκινάρες και προσούτο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκιες αγκινάρες ή κατεψυγμένες για ευκολία.
Εννοείται πως αν έχετε διάθεση μπορείτε να φτιάξετε φρέσκα δικά σας ζυμαρικά.
Κόβουμε τις αγκινάρες σε τέταρτα ή σε φέτες.
Ζεσταίνουμε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το βούτυρο, μαζί με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά να λιώσει.
Σοτάρουμε τις αγκινάρες για 2-3’ ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το φασκόμηλο και σοτάρουμε για 1’ να δώσει όλα τα αρώματα του.
Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως και να κρατήσουμε τα αρώματα.
Προσθέτουμε τον ζωμό και την κρέμα γάλακτος.
Αφήνουμε να πάρει βράση και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5’
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε το πεκορίνο και το προσούτο σε κομμάτια.
Ωστόσο έχουμε βράσει τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 2´ λιγότερο από όσο αναγράφεται στην συσκευασία.
Όπως στάζουν τα ζυμαρικά τα ρίχνουμε με τσιμπίδα μέσα στην σάλτσα. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 1’ τις ταλιατέλες μέσα στην κρέμα με τις αγκινάρες και το προσούτο.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά για να βγει πιο ζουμερή η μακαρονάδα.
Μοιράζουμε αμέσως σε βαθειά πιάτα και γαρνίρουμε με έξτρα τριμμένο πεκορίνο.
Απολαύστε την μακαρονάδα αυτή αμέσως.