Μακαρόνια με τόνο και κόκκινη σάλτσα. Εύκολη και γρήγορη συνταγή για μακαρονάδα με σάλτσα τόνου, ελαφριά και πεντανόστιμη!

Μακαρόνια με τόνο και κόκκινη σάλτσα. Εύκολη και γρήγορη συνταγή για μακαρονάδα με σάλτσα τόνου, ελαφριά και πεντανόστιμη!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα μακαρόνια

  • 1 συσκ. σπαγγέτι (χωρίς γλουτένη)
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 12 ντοματίνια (κομμένα στη μέση (βελανίδια))
  • 1 ντομάτα (τριμμένη)
  • 2 συσκ. ντομάτες (ψιλοκομμένες)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. ελιές (φιλέτο)
  • 1 συσκ. τόνος σε νερό
  • 2 κ.σ. μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
  • 1 κ.σ. κάπαρη (ψιλή)
  • Λίγο αγουρέλαιο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 580 Θερμίδες
    (kcal)
  • 25% Λιπαρά
  • 55% Υδατ/κες
  • 20% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Για τα μακαρόνια με τόνο και κόκκινη σάλτσα

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο, από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 με 3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα.

Αφήνουμε για 3 με 4 λεπτά σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ανακατεύουμε και βράζουμε για 8 λεπτά.

Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό.

Τον θρυμματίζουμε και τον ρίχνουμε στη σάλτσα.

Προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη.

Όπως στάζουν τα βρασμένα μακαρόνια τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τα νερά που στάζουν.

Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό.

Τέλος, πασπαλίζουμε τη μακαρονάδα με ψιλοκομμένο μαϊντανό και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι, αλατίζουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Διαφήμιση

Οδηγός Μαγειρικής

Προτεινόμενος εξοπλισμός

Συμβουλή του Ειδικού

Ένα εξαιρετικά ισορροπημένο γεύμα και μάλλον παρεξηγημένο, καθώς τα ζυμαρικά εξακολουθούν για πολλούς να αποφεύγονται σε διατροφικά προγράμματα. Τα μακαρόνια όχι μόνο δεν θα πρέπει να αποφεύγονται, αλλά μάλλον επιβάλλονται καθώς βρίσκονται στη βάση της μεσογειακής πυραμίδας, γεγονός που συνιστά την συχνή κατανάλωση της. Μας δίνουν άμεσα ενέργεια (υδατάνθρακες) βιταμίνες του συμπλέγματος του Β, ενώ ο τόνος μας προσφέρει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και τα λαχανικά της συνταγής πολύτιμα αντιοξειδωτικά συστατικά.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται

Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

Εγκατάσταση
×