Εκτέλεση
Για τα μακαρόνια με τόνο και κόκκινη σάλτσα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο, από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
Διαβάστε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για να βράσετε τέλεια τα μακαρόνια σας.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 ‘.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα. Αφήνουμε για 3-4 ‘ σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ανακατεύουμε και βράζουμε για 8’.
Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό. Τον θρυμματίζουμε και τον ρίχνουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη.
Όπως στάζουν τα βρασμένα μακαρόνια τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τα νερά που στάζουν. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό.
Τέλος, πασπαλίζουμε τη μακαρονάδα με ψιλοκομμένο μαϊντανό και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι, αλατίζουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Διατροφικό σχόλιο του Αναστάσιου Παπαλαζάρου*
«Ένα εξαιρετικά ισορροπημένο γεύμα και μάλλον παρεξηγημένο, καθώς τα ζυμαρικά εξακολουθούν για πολλούς να αποφεύγονται σε διατροφικά προγράμματα. Τα μακαρόνια όχι μόνο δεν θα πρέπει να αποφεύγονται, αλλά μάλλον επιβάλλονται καθώς βρίσκονται στη βάση της μεσογειακής πυραμίδας, γεγονός που συνιστά την συχνή κατανάλωση της. Μας δίνουν άμεσα ενέργεια (υδατάνθρακες) βιταμίνες του συμπλέγματος του Β, ενώ ο τόνος μας προσφέρει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και τα λαχανικά της συνταγής πολύτιμα αντιοξειδωτικά συστατικά. «
*Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου
Διαιτολόγος –Διατροφολόγος
**Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.