Εκτέλεση
Για τη μακαρονοσαλάτα με καλαμπόκι, ξεφλουδίζουμε πρώτα τα καλαμπόκια. Με μαχαίρι αφαιρούμε τους καρπούς. Λιώνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι.
Προσθέτουμε τα καλαμπόκια και τα αφήνουμε να μελώσουν σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα σε λεπτές φέτες. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό. Αποσύρουμε από την φωτιά. Τέλος όσο είναι ζεστά τα καλαμπόκια προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί.
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μακαρονοσαλάτας και προσθέτουμε το καλαμπόκι με την λιωμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε, τρίβουμε έξτρα παρμεζάνα πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.
Διατροφικό σχόλιο του Αναστάσιου Παπαλαζάρου*
«Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που δίνει πολύ ενέργεια λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε υδατάνθρακες. Το καλαμπόκι είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών οι οποίες βοηθούν στη σωστή λειτουργία του εντέρου. Η παρμεζάνα περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας καθώς είναι ζωικό προϊόν και είναι από τα τυριά με αυξημένη περιεκτικότητα σε ασβέστιο. Μια δροσιστική πρόταση για να απολαύσετε τα αγαπημένα σας ζυμαρικά.»
*Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου
Διαιτολόγος –Διατροφολόγος
**Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.