Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο και το πράσο.
- Τα αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να γίνουν διάφανα και να γυαλίσουν, περίπου για 4-5΄.
- Προσθέτουμε τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδο, το θυμάρι και τα μανιτάρια.
- Τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4΄, να πιούν όλα τα υγρά τους.
- Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να ψηθεί το αλεύρι για 2΄.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σβήνουμε με το κρασί.
- Ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό, περίπου 2 φλιτζάνια, ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Σιγοβράζουμε για 15΄-20΄, μέχρι να πυκνώσει και να δέσει η σάλτσα.
- Στο τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο καρύδι.
- Πασπαλίζουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο τέλος του βρασμού.
- Σερβίρουμε με μακαρόνια ή ταλιατέλες και τριμμένο τυρί, ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο το κάθε πιάτο.
- Εναλλακτικά, σερβίρουμε με βρασμένο ρύζι. Αν νηστεύετε παραλείψτε το τυρί.