Μανιτάρια στο φούρνο

Μανιτάρια πλευρώτους ψητά στο φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Vegan συνταγή για μανιτάρια πλευρώτους ψητά στο φούρνο, στο τηγάνι, στο γκριλ ή στη σχάρα. Αποτελούν μια ζεστή σαλάτα, συνοδευτικό ή ένα θρεπτικό χορτοφαγικό γεύμα. Τα μανιτάρια έχουν ελάχιστες θερμίδες, πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και είναι πολύτιμα στην διατροφή μας. Αυτός είναι ο πιο εύκολο τρόπος για να τα μαγειρέψεις. Τρώγονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου. Συνταγή ιδανική και για δίαιτα.

Μεσαία
0:25

2

10 λεπτά

15 λεπτά

Μανιτάρια στο φουρνο απο την Αργυρω

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΤΑΧΙΝΙ

Συμβουλή Ειδικού

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Εξαιρετική επιλογή για σαλάτα ή για ελαφρύ γεύμα για όσους θέλουν να προσέξουν το βάρος τους. Τα μανιτάρια είναι φτωχά σε θερμίδες (8 μανιτάρια δίνουν μόλις 32 θερμίδες) αλλά η διατροφική τους αξία είναι ισχυρή καθώς οι πρωτεΐνες τους θεωρούνται υψηλής βιολογικής αξίας και σε περιόδους νηστείας αντικαθιστούν το κρέας. Παράλληλα μας δίνουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β και κυρίως την Β12 που γενικά τη συναντούμε δύσκολα σε τρόφιμα του φυτικού βασιλείου.

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΤΑΧΙΝΙ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μικρό ταψί και απλώνουμε σε μια στρώση τα πλευρώτους.
  2. Τα καρυκεύουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα αλείφουμε με ένα πινέλο να λαδωθούν.
  3. Πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι.
  4. Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στη μεσαία σχάρα, για 15 λεπτά.
  5. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλυκοπικάντικο ταχίνι: Ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ το σκόρδο, το αλάτι, το χυμό λεμονιού και το μέλι.
  6. Τα αλέθουμε μέχρι να πολτοποιηθεί το σκόρδο.
  7. Προσθέτουμε το ταχίνι, το νερό, τον κουρκουμά και το καυτερό πιπέρι και δουλεύουμε λίγο ακόμα το μείγμα στο μπλέντερ να ομογενοποιηθεί.
  8. Αραιώνουμε τη σάλτσα με λίγο νερό.
  9. Ελέγχουμε τις γεύσεις για την ένταση των υλικών και διορθώνουμε ανάλογα με το πώς το προτιμάμε, πιο ξινό, γλυκό ή πιο καυτερό.
  10. Μόλις βγάλουμε τα πλευρώτους από το φούρνο, τα περιχύνουμε, όσο είναι ζεστά, με το γλυκοκαυτερό ταχίνι.
  11. Πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα φουντούκια και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.
  12. Σερβίρουμε τα μανιτάρια ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Απόρρητο