Εκτελεση
Τα μανιταρια
Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
Τα χωρίζουμε ένα-ένα και τα ακουμπάμε σε μια στρώση απλωτά στο ταψί.
Να μην καλύπτει το ένα το άλλο.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το τριμμένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Τα αλείφουμε με πινέλο.
Τα ψήνουμε στην πάνω σχάρα του φούρνου, σε πολύ δυνατό γκριλ για περίπου 7 λεπτά.
Εναλλακτικά, τα ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα, στους 200°C βαθμούς για 15 λεπτά.
Για το σερβιρισμα
Ταιριάζει πολύ το θυμάρι, ο μαϊντανός και το σχοινόπρασο.
Το σκόρδο αναδεικνύει την γήινη γεύση του.
Μπορείτε να αλέσετε σκελίδες σκόρδο με ελαιόλαδο. Να φυλάξετε σε βάζο στο ψυγείο. Το σκόρδο θα κάτσει στην βάση του βάζου. Με το αρωματικό λάδι μπορείτε να τα αλείψετε , να μαγειρέψετε φαγητά ή να μαρινάρετε. Το άρωμα του σκόρδου με αυτό τον τρόπο είναι ανεπαίσθητο τόσο όσο, αλλά απαραίτητο σε πολλά φαγητά.
Λαδολέμονο ή λαδόξυδο; Είναι καθαρά θέμα γούστου και το κλασικό λαδολέμονο αλλά και και το λαδοξυδο με βαλσαμικο ταιριάζουν πολύ καλά με την γεύση τους.