Μία μαριναρισμένη σαλάτα με μοναδική νοστιμιά που θα στολίσει μοναδικά το κάθε σας τραπέζι! Φτιάξτε τη στην πρώτη ευκαιρία.

Μία μαριναρισμένη σαλάτα με μοναδική νοστιμιά που θα στολίσει μοναδικά το κάθε σας τραπέζι! Φτιάξτε τη στην πρώτη ευκαιρία.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
45

Για τη μαριναρισμένη σαλάτα

  • 1 kg λάχανο
  • 2 μήλα (1 πράσινο μήλο και 1 μήλο Πηλίου κόκκινο)
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. ξίδι
  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 φλ. χοντροκομμένο καρύδι
  • 1 φλ. ρόδι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αφήνουμε τη σαλάτα μερικές ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί.

    Για τη μαριναρισμένη σαλάτα

    Πρώτα ψιλοκόβουμε το λάχανο, το αλατίζουμε και το πιέζουμε ελαφρά να αφήσει τα υγρά του.

    Βάζουμε το λάχανο στη σαλατιέρα.

    Πλένουμε τα μήλα (δεν τα ξεφλουδίζουμε) και αφαιρούμε την καρδιά και τα κοτσάνια τους. Τα κόβουμε σαν σπιρτόξυλα.

    Τα προσθέτουμε στο λάχανο.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρύδια και τα ρόδια.

    Χτυπάμε στο μπλέντερ ελαιόλαδο, ξίδι, ζάχαρη, μουστάρδα, μπούκοβο και περιχύνουμε τη σαλάτα.

    Ανακατεύουμε τη μαριναρισμένη σαλάτα πολύ καλά.

    Μυστικά για τη σαλάτα

    Η σαλάτα αυτή σηκώνει μαρινάρισµα και είναι πιο νόστιμη μετά από μερικές ώρες στο ψυγείο.

    Ταιριάζει τέλεια µε ψητό χοιρινό, ψητά πουλερικά και γενικά µε όλα τα κρεατικά.

    Εάν σας άρεσε αυτή η σαλάτα, δοκιμάστε οπωσδήποτε και την πολίτικη σαλάτα! Θα σας αρέσει πολύ!

     

    Ποια σαλάτα εσείς προτιμάτε;

    Κάτι μαγειρεύεται