• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
46
  • 1 kg λάχανο
  • 2 μήλα (1 πράσινο μήλο και 1 μήλο Πηλίου κόκκινο)
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. ξίδι
  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 φλ. χοντροκομμένο καρύδι
  • 1 φλ. ρόδι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Πρώτα ψιλοκόβουμε το λάχανο, το αλατίζουμε και το πιέζουμε ελαφρά να αφήσει τα υγρά του.

    Το βάζουμε  στη σαλατιέρα.

    Πλένουμε τα μήλα (δεν τα ξεφλουδίζουμε) και αφαιρούμε την καρδιά και τα κοτσάνια τους.

    Τα κόβουμε σαν σπιρτόξυλα.

    Τα προσθέτουμε στο λάχανο.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρύδια και τα ρόδια.

    Χτυπάμε στο μπλέντερ ελαιόλαδο, ξίδι, ζάχαρη, μουστάρδα, μπούκοβο και περιχύνουμε τη σαλάτα.

    Ανακατεύουμε  πολύ καλά.

    Μυστικά

    Σηκώνει μαρινάρισµα και είναι πιο νόστιμη μετά από μερικές ώρες στο ψυγείο.

    Ταιριάζει τέλεια µε, ψητά, πουλερικά και γενικά µε όλα τα κρεατικά.

    Εάν σας άρεσε αυτή, δοκιμάστε και

     

    Ποια σαλάτα εσείς προτιμάτε;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται