• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1 κιλό τριμμένες ντομάτες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 6 μεγάλες πατάτες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 410 Θερμίδες
    (kcal)
  • 20.8 Λιπαρά
    (γρ.)
  • 55.2 Υδατ/κες
    (γρ.)
  • 6.3 Πρωτεΐνες
    (γρ.)
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Ξεκινάμε τη συνταγή

Οι κοκκινιστές μελιτζάνες με πατάτες 

στην κατσαρόλα, ένα λαδερό σπιτικό φαγητό που αγαπάει όλη η Ελλάδα.

Ξεκινάμε τη συνταγή

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και αφού τις πλύνουμε, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
  • Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ και τις πατάτες για τις μελιτζάνες με πατάτες.
  • Τις αφήνουμε να σιγοψηθούν για λίγα λεπτά και να λαδωθούν καλά.
  • Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και συμπληρώνουμε νερό τόσο, όσο να καλυφθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 35΄ μέχρι να μισομαλακώσουν οι πατάτες.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρά κομμάτια.
  • Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και τις ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
  • Τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15΄ να καψαλιστούν.
  • Όταν μισομαλακώσουν οι πατάτες, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις ψημένες μελιτζάνες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Σιγοβράζουμε για επιπλέον 15′.
  • Τέλος πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Το φαγητό πρέπει να μείνει σχεδόν με το λάδι του.
  • Δεν το ανακατεύουμε γιατί λιώνουν τα υλικά.
  • Σερβίρεται απαραιτήτως με φρέσκο τυρί και είναι υπέροχο!

Εδώ θα βρείτε περισσότερες συνταγές της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, για τα ωραιότερα λαδερά φαγητά που μυρίζουν Ελλάδα!

Μετά τις μελιτζάνες με πατάτες κοκκινιστές στην κατσαρόλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου , ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται

Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

Εγκατάσταση
×