Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και αφού τις πλύνουμε, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Ζεσταίνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ και τις πατάτες.
Τις αφήνουμε να σιγοψηθούν για λίγα λεπτά και να λαδωθούν καλά.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και συμπληρώνουμε νερό τόσο, όσο να καλυφθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 35΄ μέχρι να μισομαλακώσουν οι πατάτες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρά κομμάτια.
Τις αραδιάζουμε σε ταψί και τις ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15΄ να καψαλιστούν.
Όταν μισομαλακώσουν οι πατάτες, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις ψημένες μελιτζάνες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σιγοβράζουμε για επιπλέον 15′.
Τέλος πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
Το φαγητό πρέπει να μείνει σχεδόν με το λάδι του.
Δεν το ανακατεύουμε γιατί λιώνουν τα υλικά.
Σερβίρεται απαραιτήτως με φρέσκο τυρί και είναι υπέροχο!