Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΟΥ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΟΥ
Εκτέλεση
ΟΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
- Πλένουμε, καθαρίζουμε από το κοτσάνι και κόβουμε τις μελιτζάνες τις βάζουμε σε μπολ με πολύ νερό για 10′.
- Τις στύβουμε και τις σκουπίζουμε.
- Τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν.
- Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Η ΣΑΛΤΣΑ
- Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι γα λίγα λεπτά.
- Προσοχή να μην σκουρύνει.
- Προσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και τη ζάχαρη.
- Τρίβουμε τον πελτέ στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
- Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10′ περίπου μέχρι να πυκνώσει.
- Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά .
- Σε πιατέλα στήνουμε μελιτζάνας σε λοφάκι.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
- Ανακατευουμε τα υλικα σε ενα μπολ
- Ριχνουμε πανω τους την σάλτσα και τέλος γαρνιρουμε.
- Πασπαλίζουμε μυρωδικά
- Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύο.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ