Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ
Εξοπλισμός
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε τις πίτες στα δύο και τις κόβουμε σε κομμάτια.
- Τις τηγανίζουμε για 2΄ σε καυτό λάδι ή τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε 10΄ στο φούρνο στους 200οC.
- Τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Πλένουμε τα λαχανικά και τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
- Τα χοντροκόβουμε σε μπασίνα (μεγάλο μπολ).
- Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε.
- Κόβουμε το αγγούρι σε φέτες ή σε κύβους. Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες.
- Τα προσθέτουμε στην μπασίνα.
- Πασπαλίζουμε με το σουμάκ.
- Σπάμε 2-3 κομμάτια πίτας μέσα στη σαλάτα.
- Στο μπλεντερ χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σος μέχρι να πυκνώσουν. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Τη σερβίρουμε και γαρνίρουμε με μπόλικες τραγανές πίτες.