"
Γλυκό με καραμελωμένο, τραγανό φύλλο και εύκολη κρέμα, με πλούσια γεύση. Εντυπωσιακό επιδόρπιο για κάθε περίσταση. Να το στήσεις τελευταία στιγμή και να...

Γλυκό με καραμελωμένο, τραγανό φύλλο και εύκολη κρέμα, με πλούσια γεύση. Εντυπωσιακό επιδόρπιο για κάθε περίσταση. Να το στήσεις τελευταία στιγμή και να το σερβίρεις αμέσως, λαχταριστό και τραγανό.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το εύκολο μιλφέιγ

  • 4 φύλλα κρούστας
  • 125 γρ. βούτυρο κλαριφιέ
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. αμυγδαλόψυχα ή φυστίκι Αιγίνης

Για την κρέμα

  • 125 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 30 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 30 γρ. αλεσμένο καρύδι η φυστίκι

Για το σερβίρισμα

  • Λίγο φυστίκι Αιγίνης τριμμένο
  • Μπόλικο μέλι θυμαρίσιο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα φύλλα

    Στο μπλέντερ αλέθουμε ζάχαρη και αμύγδαλα.

    Τα αφήνουμε στην άκρη.

    Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί.

    Απλώνουμε το ένα φύλλο κρούστας στο ταψί.

    Με ένα πινέλο, αλείφουμε πολύ καλά με μπόλικο βούτυρο όλη την επιφάνεια του φύλλου.

    Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη και ξηρούς καρπούς.

    Καλύπτουμε με το επόμενο φύλλο.

    Επαναλαμβάνουμε στρώσεις φύλλο, βούτυρο, ζάχαρη, ξηρούς καρπούς, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

    Όταν βάλουμε το τέταρτο φύλλο πιέζουμε με την παλάμη σε όλη την επιφάνεια να κολλήσουν καλά οι στρώσεις μεταξύ τους.

    Ακουμπάμε ένα δεύτερο ταψί σαν βάρος πάνω στα φύλλα.

    Ψήνουμε στον αέρα στους 180ºC, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 25′ μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα πολύ καλά.

    Μόλις τα βγάζουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να σταθούν για λίγο μέχρι να πέσει η θερμοκρασία και να μπορούμε να τα πιάσουμε.

    Πριν κρυώσουν τελείως και όσο ακόμα είναι ζεστά τα κόβουμε σε κομμάτια τετράγωνα ή μακρόστενα για να στήσουμε το εύκολο μιλφέιγ.

    Διαφήμιση

    Για την κρέμα

    Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ένα μπολ με μίξερ χειρός ή με σύρμα, σε παχύρρευστη μορφή.

    Προσθέτουμε τα καρύδια κι ανακατεύουμε.

    Ανακατεύουμε το στραγγιστό γιαούρτι με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε το γιαούρτι στην χτυπημένη κρέμα κι απαλά αναδιπλώνουμε την κρέμα με σπάτουλα.

    Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα κορνέ ζαχαροπλαστικής μιας χρήσεως.

    Την διατηρούμε στο ψυγείο, να είναι πάντα παγωμένη μέχρι να σερβίρουμε.

    Στήνουμε το εύκολο μιλφέιγ με 3 στρώσεις καραμελωμένου τραγανού φύλλου και 2 στρώσεις κρέμας.

    Φτιάχνουμε το γλυκό πάντα την ώρα που θέλουμε να σερβίρουμε.

    Περιχύνουμε με λίγο μέλι και πασπαλίζουμε με ψύχα φυστίκι Αιγίνης.

    Σερβίρουμε αμέσως.

    Βίντεο

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×