Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε πρώτα το μισό βούτυρο (το υπόλοιπο το κρατάμε για το τέλος) και ροδίζουμε τα ψίχουλα για λίγα λεπτά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα με ένα μαχαίρι σε κομμάτια ή σε λεπτές φέτες, και τα βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα κάστανα, τις σταφίδες, τα καρύδια, την κανέλα και το αλάτι, και ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί κι απλώνουμε δυο φύλλα.
- Τα πασπαλίζουμε με τα βουτυρωμένα ψίχουλα (κρατάμε δυο κουταλιές για το τέλος).
- Ισομοιράζουμε τη γέμιση, αφήνοντας κενό 2 με 3 εκατοστά, γύρω γύρω.
- Αλείφουμε με νερό το κενό σημείο, περιμετρικά των φύλλων.
- Σκεπάζουμε με τα άλλα δυο φύλλα.
- Τσιμπάμε τις άκρες, ώστε να κολλήσει το πάνω φύλλο με το κάτω.
- Γυρνάμε τις ενώσεις προς τα κάτω.
- Χαράζουμε ελαφρώς την επιφάνεια.
- Αλείφουμε ολόγυρα με λίγο λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τα βουτυρωμένα ψίχουλα και τη ζάχαρη.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC με 200ºC για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει.