Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Εξοπλισμός
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Video
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά καρέ.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα, ανακατεύουμε με κουτάλι και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψάκι 24×30 εκ.
- Βάζουμε το ξύδι μέσα στο γάλα, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει παχύρρευστο (σαν ξινόγαλα).
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το γάλα με το ξύδι και τα χτυπημένα αυγά.
- Ανακατεύουμε καλά με σύρμα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε το λιωμένο, κρύο βούτυρο και τα μήλα.
- Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
- Σε ξεχωριστό μπολ βάζουμε τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και, με ένα κουτάλι, ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα ζάχαρης–βουτύρου–κανέλας πάνω στην επιφάνεια.
- Με ένα σουβλάκι ή οδοντογλυφίδα, ανακατεύουμε απαλά τα δύο μείγματα, σχηματίζοντας σχέδια σαν «8άρια».
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160°C. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
- Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 45 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή από ζύμη η λάμα από το μαχαίρι.
ΚΡΕΜΑ
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την άχνη ζάχαρη με το γάλα και το τυρί κρέμα, μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
- Περιχύνουμε την κρέμα πάνω από το ζεστό γλυκό.
- Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, ώστε να ποτίσει καλά, και σερβίρουμε.