Μηλόπιτα με κρέμα

Ζουμερή μηλόπιτα με κρέμα, χωρίς γλουτένη και χωρίς μίξερ! Θυμίζει cinnamon rolls με καραμέλα και κομμάτια μήλου – εύκολη, αρωματική και απολαυστική.

Εύκολη
0:50

12 μερίδες

10 λεπτά

40 λεπτά

μηλοπιτα με κρεμα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Εξοπλισμός

Φόρμα

Φόρμα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Video

Εκτέλεση

    1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά καρέ.
    2. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα, ανακατεύουμε με κουτάλι και τα αφήνουμε στην άκρη.
    3. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψάκι 24×30 εκ.
    4. Βάζουμε το ξύδι μέσα στο γάλα, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει παχύρρευστο (σαν ξινόγαλα).
    5. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
    6. Προσθέτουμε το γάλα με το ξύδι και τα χτυπημένα αυγά.
    7. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
    8. Προσθέτουμε το λιωμένο, κρύο βούτυρο και τα μήλα.
    9. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
    10. Σε ξεχωριστό μπολ βάζουμε τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
    11. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και, με ένα κουτάλι, ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα ζάχαρης–βουτύρου–κανέλας πάνω στην επιφάνεια.
    12. Με ένα σουβλάκι ή οδοντογλυφίδα, ανακατεύουμε απαλά τα δύο μείγματα, σχηματίζοντας σχέδια σαν «8άρια».
    13. Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160°C. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
    14. Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 45 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή από ζύμη η λάμα από το μαχαίρι.

ΚΡΕΜΑ

    1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την άχνη ζάχαρη με το γάλα και το τυρί κρέμα, μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
    2. Περιχύνουμε την κρέμα πάνω από το ζεστό γλυκό.
    3. Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, ώστε να ποτίσει καλά, και σερβίρουμε.
Απόρρητο